Salata orientala de cous cous cu patrunjel si usturoi

Salatele sunt mese obligatorii pentru un program de alimentatie sanatoasa. Macar o salata pe zi, la alegere. Mai adaugam putina miscare, apa suficienta si scoatem alimentele procesate si s-ar putea sa descoperim ca dam jos kilogramele nedorite si nu le mai acumulam inapoi.

Exemplul de azi este o salata absolut minunata, care se distinge prin originalitate. Nu o servim chiar la orice restaurant si merita putina atentie pentru ca aduce in alimentatie o serie larga de vitamine si minerale foarte importante pentru buna dezvoltare a organismului nostru.

In principiu este o salata inspirata din gastronomia orientala, unde cous-cous-ul se consuma foarte des. Cous cous-ul este grau spart, perlat, sub forma de mici bilute, mingiute, perlute. Spuneti-le cum doriti.

Iata ingredientele de care aveti nevoie pentru o salata de cous cous:

  • 5 linguri de cous cous
  • 1 legatura de patrunjel tocat marunt
  • sare si piper
  • ceapa tocata marunt
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi pisati marunt
  • sucul unei lamai

Cous-cous-ul se pune intr-un bol si se adauga peste el apa fierbinte cat sa il acoperim cu 2 degete. Il acoperim si il lasam sa traga toata apa.

Cous-cous-ul umflat si racit se amesteca intr-un bol mare cu patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat marunt, sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie. Asta e tot! O salata simpla, sanatoasa si foarte gustoasa, ceva aparte fata de salatele cu care suntem obisnuiti.

Cum servim salata de cous-cous? Merge de minune ca o masa de sine statoare fiindca este foarte satioasa. Evident ca merge si langa o ganitura precum: ciuperci la tigaie, legume la gratar, frigarui de legume si orice altceva doriti.

Sanatate maxima si mult succes in arta gatitului sanatos!