Salate sanatoase si rapide: Salata de sfecla cu ghimbir

Salata de sfecla este minunata pentru sezonul actual. Gasim sfecla proaspata peste tot si daca nu avem rabdare si timp sa o pregatim, putem sa o cumparam deja fiarta si chiar tocata.

Salata de sfecla merge de minune langa orice garnitura doriti, de la cartofi, paste si orez, pana la legume la gratar si budinci de macaroane. Nu exista mancare langa care sa nu puteti pune o salata de sfecla bine pregatita.

Traditional, noi romanii vrem salata de sfecla pregatita cu hrean. Asa stim ca se mananca si adevarul este ca cele doua radacinoase merg de minune impreuna.

O alta idee pe care eu o folosesc foarte des este sa pregatesc salata de sfecla cu ghimbir proaspat sau ghimbir pudra. Este o combinatie care merita incercata fiindca s-ar putea sa va placa foarte mult.

Iata ingredientele necesare pentru salata de sfecla cu ghimbir:

  • 4 sfecle spalate, fierte, decojite, date pe razatoare
  • 2 cm de radacina de ghimbir sau o lingurita de pudra de ghimbir
  • sare si piper
  • suc de lamaie sau otet sau suc de limeta
  • ulei de masline sau orice alt ulei va place
  • patrunjel tocat marunt

Mod de preparare al salatei de sfecla cu ghimbir:

  1. Sfecla se spala, se fierbe, se decojeste, se da pe razatoare. E fiarta cand intra furculita in ea fara nicio piedica.
  2. In sfecla adaugam ghimbirul dat pe razatoare sau pudra de ghimbir.
  3. Adaugam sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline si patrunjel tocat marunt.
  4. Da, putem servi salata calda sau rece. Grecii mananca sfecla calda, aproape fierbinte. Ei sunt fani ai salatelor calde. La ei am descoperit prima data ideea aceasta de salata calda si mi s-a parut geniala.

Salata merge perfect langa orez si cartofi, daca ma intrebati pe mine. E minunata si langa paste, dar si langa piure-ul de cartofi copti sau langa cartofi fierti natur cu patrunjel si mujdei. Lasati-va creativitatea sa lucreze si combinati aceasta salata cum considerati mai bine. Nu veti da gres!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!