Ciuperci scazute la ceaun cu mamaliga si mujdei sanatos

Astazi va ofer o reteta simpla si rapida de ciuperci cu mamaliga, ca in Moldova, ca in Bucovina, ca in Oltenia, Ardeal si unde mai doriti dvs. Nu de alta dar toate regiunile tarii noastre au aceasta reteta traditionala de ciuperci scazute la ceaun cu mamaliga fiarta la foc mic si sarata atat cat trebuie, cu un strop de ulei ca sa fie si mai gustoasa.

Ingrediente necesare pentru ciuperci delicioase cu mamaliga:

  • 1 kg de ciuperci champignon brune sau albe
  • 6 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 500 grame de malai
  • sare si piper
  • 7-8 catei de usturoi

Mod de pregatire simplu si rapid:

  1. Ciupercile se spala, se curata, se toaca.
  2. Se pun la foc mediu cu 4 linguri de ulei si se lasa la innabusit. Doar daca simtiti ca trebuie, mai adaugam o cana de apa. Ele oricum isi lasa sucul propriu.
  3. Ciupercile au nevoie de sare si piper si se lasa la foc pana cand devin lucioase si apa s-a evaporat complet. Cam 45 de minute le las eu la foc.
  4. Mamaliga se face cu malai, apa, un praf de sare. O amestecam cu o lingura de lemn si o facem la foc mic-mediu, fara sa o grabim. O gustam daca vrem sa fim siguri ca este facuta. Trebuie sa nu mai simti malaiul ca fiind dur, ci perfect topit. Sa se topeasca mamaliga in gura cand o mesteci. Alta explicatie mai tehnica nu am 🙂
  5. La final, in mamaliga incorporam si 2 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui, de preferinta presat la rece.
  6. Ciupercile se servesc cu mamaliga si cu mujdei.

Mujdeiul se face clasic, din usturoi pisat cu sare si apoi frecat cu o lingura de ulei de masline. Se adauga apa cata este necesar.

Va asigur ca este o mancare delicioasa, de post, modesta dar sanatoasa, foarte apetisanta chiar si pentru carnivori, caci ciupercile sunt la fel ca si carnea, poate mai hranitoare, sigur mai sanatoase.

Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>