Slabirea incepe in minte si se bazeaza pe DEBARASARE

Primavara incepe marea debarasare. Oare ce inseamna acest lucru? Nici nu este nevoie sa va spun ce inseamna ca incepe debarasarea. La unii incepe prin sortarea hainelor de iarna – primavara. Le dam deoparte pe cele de iarna si le aducem in prim plan pe cele de primavara.

Dar de fapt debarasarea aceasta din plan fizic este doar inceputul, caci vom vedea cum se continua de multe ori in plan emotional, psihologic.

Debarasarea este de fapt un cuvant cheie pe care ar trebui sa il rostim de cateva ori pana cand il intelegem in profunzime. Ce inseamna sa te debarasezi? Sa elimini tot ce este inutil, lucrurile care nu iti sunt de folos, ce nu iti serveste, ce te blocheaza, ce te tine pe loc, ce te departeaza de ce conteaza cu adevarat, de lucrurile care nu iti aduc niciun fel de valoare sau o valoare falsa.

Valoare falsa: dulciurile despre care crezi ca iti dau energie si te binedispun… alcoolul care crezi ca te binedispune si te relaxeaza… rontailala care crezi ca face filmul de seara o experienta mai placuta etc.

Pasi esentiali ca sa incepi marea debarasare in viata ta:

  1. Pastreaza doar hainele care iti plac si te fac sa te simti bine, sunt confortabile, te bucura cand te gandesti ca le porti.
  2. Pastreaza doar echipamentul tehnic si aparatele care functioneaza si care isi fac treaba bine.
  3. Pastreaza doar jucariile copiilor cu care se joaca.
  4. Pastreaza doar cartile pe care le citesti, ai vrea sa le recitesti, vrei sa le pastrezi pentru copiii tai, au valoare.
  5. Pastreaza doar alimentele care iti fac bine si sunt bune, hranitoare, nu doar calorii goale.
  6. Pastreaza doar suvenirurile care iti produc amintiri placute.
  7. Pastreaza doar cadourile care iti aduc aminte de ceva frumos si de oameni care iti plac.
  8. Pastreaza doar amintirile bune din relatiile tale si elimina orice resentiment. Barierele pot ramane. Nu esti obligat sa reiei relatia cu cei care nu iti aduc bine in viata. Dar pastreaza doar ce ti-a fost de folos si ti-a adus bucurie.
  9. Pastreaza doar lectiile bune din trecut si elimina regretele. Invata din trecut, din greseli, din esecuri. Pastreaza doar gustul dulce al lectiei care iti da siguranta ca viitorul te prinde mai pregatit.
  10. Pastreaza doar prietenii, cunostintele si rudele care iti fac bine. Nu esti obligat sa dai voie in viata ta oamenilor care profita de tine, care te barfesc, care iti blocheaza progresul, care te fac sa te simti fara valoare sau te santajeaza emotional, care nu iti vor binele, care te trag in jos.

Aceasta este marea debarasare. Merge mai departe de a elibera o debara. Mai departe de a elibera un frigider imbacsit cu alimente care ne hranesc colesterolul rau.

Mergem mai departe de a elibera un sifonier in care hainele bune nu se vad din cauza celor inutile sau de-a dreptul ponosite.

Mergem mai departe de a elibera o biblioteca in care sunt carti de umplutura, cand noi am putea avea o biblioteca aerisita si plina de carti cu adevarat valoroase.

Mergem asa de departe incat casa o sa ni se para mai goala, mai aerisita, mai luminoasa, mai deblocata, mai eliberata.

Stiti ca se spune ca asa cum stau lucrurile in jurul nostru, cam asa stau si in mintea noastra. Marea debarasare aduce si deblocare. Nu o spun doar regulile feng shui. E de bun simt. O simtim si noi. 

In timp, odata ce facem aceste eliminari de obiecte, alimente si persoane care nu ne fac bine, s-ar putea sa realizam ca incepe si debarasarea de kilogramele de care nu avem nevoie. Stiu oameni care s-au straduit intens sa slabeasca ani de zile si nu au avut nicio forma de rezultat. Si au reusit atunci cand au facut modificari in viata lor. Poate nu e suficient sa faci curat intr-o debara dar s-ar putea sa fie un inceput minunat.

Va salut cu mare drag!

Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe sfaturi:

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>