Basil Guacamole + inca 7 retete de guacamole sanatos si delicios

Guacamole este o gustare pe care o poti considera o masa de sine statoare. Avocado este un fruct keto, adica low carb, cu indice glicemic redus, bogat in grasimi si fibre, proteine si antioxidanti. Este un fruct care previne imbatranirea prematura, stimuleaza sinteza colagenului, combate inflamatia in organism si reduce nivelul colesterolului rau LDL. Guacamole este o mancare cu specific mexican.

Asa arata un avocado copt exact cum trebuie.

Asa arata avocado si mai copt, decojit de coaja. Eu uneori tai avocado in 2, cu cutitul si apoi scot samburele si il arunc. Scobesc miezul cu lingura si folosesc pentru avocado. O alta optiune este sa decojiti avocado de coaja. Eu mai fac asta cand avocado este super copt. Cea mai simpla optiune este cea cu taiatul pe din 2 si scos miezul cu lingura.

Asa arata miezul de avocado cand este pus la blender. Este inceputul de guacamole. Aici incepem sa adaugam ingredientele care ne plac si care se combina bine cu avocado. Asa incepe guacamole, in blender. Desigur, sunt persoane care pregatesc guacamole fara blender. Guacamole se poate face in mojar sau direct intr-un bol, cu furculita sau cu un pisalog de usturoi. E putin mai dificil dar sunt persoane care adora guacamole blenduit mai gros, nu asa de fin.

Astazi va prezint mai multe retete de guacamole, toate preparate acasa, din avocado si ingrediente care il completeaza perfect.

Basil Guacamole – Avocado + suc de lamaie + sare + piper + busuioc proaspat

Chickpea Guacamole – Naut fiert + avocado + suc de lamaie + ulei de masline + sare + piper 

Guacamole cu dovlecel: Avocado + dovlecel + patrunjel + suc de lamaie + usturoi pisat marunt + fulgi de chili + sare + ulei de masline

Guacamole cu usturoi: Avocado + ulei de masline + sare + piper + usturoi

Guacamole cu ghimbir si ardei iute: Avocado + ulei de masline + sare + ardei iute tocat marunt + ghimbir macinat pudra + suc de lamaie

Guacamole clasic: Avocado + rosii cherry tocate marunt + suc de lamaie + sare + piper + usturoi

Guacamole cu tahini: Avocado + suc de limeta + tahini + usturoi + ulei de masline + sare + piper

Guacamole cu naut, nuci si patrunjel: avocado + naut fiert + nuci pecan sau clasice + suc de lamaie + patrunjel tocat marunt + sare + piper

Acestea sunt retetele mele originale de guacamole. Toate au la baza avocado + suc de lamaie + sare + piper. Cred ca altfel nici nu poti vorbi despre guacamole. De aici se complica lucrurile si adaugam si alte ingrediente sanatoase: usturoi, ceapa, rosii samd.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!