Gustari sanatoase pentru copii: 12 idei minunate

Si copiii vostri cer gustarele toata ziua? Nu de alta, dar ai mei cred ca au stomac diferit pentru gustari, mult mai mare si mai incapator decat stomacul pentru mese principale 😊 Nu stiu cum se face dar pentru gustarele au mereu pofta de mancare. Ideea este sa fim noi, parintii, mai hotomani decat ei si sa le asiguram gustari sanatoase.

Ideile mele de gustari sanatoase pentru copii sunt mai jos si sper sa va placa, sa va inspire si sa le reproduceti si voi:

Negresa cu nuci si gem de prune. Este un desert dar si gustare sanatoasa pentru copii. Eu nu mai adaug zahar de multe ori pentru ca gemul este pur si simplu suficient. Ca sa nu mai spun ca are si scortisoara si alte condimente specifice anotimpului rece, asa ca veti contribui la prevenirea bolilor de sezon: raceli si gripa. Reteta este aici si o sa va placa le nebunie pentru ca este una dintre cele mai simple si rapide deserturi pentru copii.

Budinca de paste cu branza de vaci, oua si stafide. Reteta este aici si este absolut minunata. Este o masa de sine statatoare dar si gustare super sanatoasa si satioasa. Pentru copii este un deliciu absolut.

Paine integrala cu pasta de avocado si nuci pecan. Pasta de avocado se obtine din miez de avocado bagat la blender si amestecat cu suc de lamaie si un praf de sare. Este o gustare absolut minunata, super sanatoasa si hranitoare, bogata in fibre, grasimi sanatoase si antioxidanti. Copiii vor adora aceasta gustare sanatoasa.

Biscuiti de casa, pregatiti cu unt, faina si zahar. Va las reteta aici si va promit ca o sa va placa pentru ca este o gustare sanatoasa si super gustoasa. Copiii adora biscuitii si cu atat mai mult ii iubim si noi daca sunt biscuiti de casa.

Clatitele sunt probabil cea mai sanatoasa gustare pentru copii. Le putem umple cu branza de vaci, miere si stafide. Sau cu crema de ciocolata topita pe loc. Sau cu mascarpone. Sau cu gemuri si dulceturi de casa. Oricare ar fi umplutura, clatitele sunt gustari minunate si nu doar pentru copii, ci pentru intreaga familie.

Cartofi de ciocolata cu nuci si visine din compot. Desi parintii mei le faceau si cu visine din visinata 😊 Sau puteti face cartofi de ciocolata cu nuca de cocos. Sau cu ciocolata topita. Voi decideti cum pregatiti cei mai buni cartofi de ciocolata. Va las reteta aici. 

Paine cu unt de arahide si rondele de banana – una dintre cele mai sanatoase si rapide gustari pentru copii si pentru adulti. Desigur ca untul de arahide ar trebui sa fie unul cat mai natural si in loc de rondele de banana puteti pune un pic de miere sau chiar gem. Combinatia este uimitor de gustoasa.

Mere cu unt de arahide – combinatia cea mai iubita de catre nutritionisti si sportivi. Este un shot de energie si antioxidanti. Eu o folosesc pe post de gustare sanatoasa pentru copii si merge de minune!

Fistic – bogat in grasimi sanatoase, proteine si fibre. Este combinatia ideala pentru o gustare. Copiii mei adora fisticul iar eu il am mereu in casa. Evident ca mai schimbam si cu nuci clasice, nuci pecan, arahide, alune de padure si nu numai.

Paste cu pesmet, zahar si scortisoara sau cu nuci macinate, zahar si scortisoara. Este o gustare absolut minunata si super sanatoasa. Nu punem zahar cu nemiluita, ci cu masura. Va las aici o reteta care o sa va placa mult. 

Iaurt cu nuci si goji. Este o gustare sanatoasa si hranitoare, perfecta pentru copii dar si pentru adulti. Mie imi convine ca iaurt am mereu in casa, nuci si goji nici nu mai discut, nu lipsesc nici ele. Si gustarea aceasta este gata in fix 2 minute.

Iaurt cu seminte de chia (inmuiate in apa in prealabil timp de 10 minute) + gem de zmeura sau care va place. Este o gustare sanatoasa, hranitoare, bogata in fibre, grasime sanatoasa si proteine multe. Este exact ce le trebuie copiilor dar si adultilor. Mai multe gustari sanatoase si mai putine prostioare hipercalorice.

Acestea sunt gustarile de azi, unele simple si super rapide. Sper sa va placa, sa va inspire si sa le incercati cand aveti putin timp la dispozitie.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!