Linte cu legume

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

linte cu legume

Linte cu legume

Dacă avem niște legume congelate și o conservă de linte putem face o cină rapidă și sănătoasă, care ne scoate din încurcătură: linte cu legume. Avem două variante, în funcție de cantitatea de apă: supă (sau supă-cremă dacă o dăm la blender) sau mâncare de linte cu legume (putem adăuga și pește, pentru mai multe proteine.

Lintea “al vapore” de la d’aucy pe care am folosit-o se păstrează întreagă, chiar dacă este deja fiartă. Pentru supă cremă putem folosi și linte galbenă sau roșie, dar se va face piure încă de la fierbere, nu este potrivită pentru “mâncare de linte”.

Pentru cină merge ca atare dar pentru cine are nevoie și de mai mulți carbohidrați (după sport sau muncă fizică, dorință de a crește în greutate) poate fi asociată foarte bine cu orez.

linte

De ce linte?

Este o sursă de proteine vegetale bogată în fibre. Studiile arată că înlocuind o parte dintre proteinele de origine animală cu cele vegetale anumite boli sunt prevenite și viața va fi mai lungă și mai sănătoasă. Una dintre ipoteze este aportul de metionină, mai scăzut în leguminoase. La animalele de laborator, o dietă bogată în metionină scurtează viața.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6769807/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9508608/

Condimentele

Le alegem după preferință, putem merge spre un mix “arăbesc” (de exemplu ras el hannout) sau “asiatic” (curry). Se poate adăuga și puțină cremă de nucă de cocos, grimbir, ceapă verde.