Salată lollo rosso de la Eisberg

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Salată lollo rosso

lollo rosso

Am pus într-una dintre jardiniere niște salată lollo rosso, pe lângă lăptucile clasice. E foarte satisfăcător să mănânci din “producție proprie” dar cum încă nu am ieșit la pensie este doar ceva ocazional. Adică ne iese de o salată pe an. În rest ne bazăm pe mixurile de la Eisberg, unde găsim tot felul de frunze interesante, de la iceberg la spănăcel și de la valeriană la rucola.

Eisberg România este o companie care procesează salatele sub reguli și standarde foarte stricte, auditate internațional. Deci sunt foarte sigure pentru sănătate, mai ales că au și câteva sortimente ecologice (bio).

Rețetă simplă, de vară

Cum vara a început să vină, am ieșit la soare să mâncăm o salată: frunze, roșii, năut, quinoa, semințe de cânepă, ulei de măsline, oțet balsamic. Năutul și quinoa sunt deja fierte, conserve “al vapore” de la d’aucy, ușor de adăugat imediat. Noi folosim semințe de cânepă decorticate, așa se digeră cel mai bine.

Masă completă

Deși este doar vegetală (fără produse animale) combinația este o masă aproape completă, una dintre variantele de “farfurie ideală”. Avem proteine, carbohidrați complecși, fibre, grăsimi sănătoase, antioxidanți. Semințele de cânepă sunt cea mai bogată sursă de magneziu, deci merge foarte bine seara, pentru relaxare.

Mai ales pentru marii mâncători de carne și alimente nesănătoase (prăjeli, junk food) o astfel de salată este binevenită de câteva ori pe săptămână.