.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }
Mazăre cu pui
De ce e mazăre cu pui mai special și nu doar mazăre cu pui? Simplu: am gătit puiul într-un mod mai deosebit, pentru a-i da gust în plus. În rest e o mâncare de mazăre făcută rapid, cu mazăre bio de la borcan (d’aucy) pentru că era și pentru copil. Am mai pus bulion de roșii. Aveam și morcov dar nu am mai avut timpul să-l curăț și să-l tai. Merge foarte bine și fără el. De mic am iubit ceapa în această combinație și am pus-o separat la cuptor, să nu se ardă dar să prindă acel gust ușor caramelizat.
Pui mai special
Avem două componente: marinarea în condimente și gătirea inițială. L-am marinat puțin într-un mix de ulei de măsline, sos de soia cu conținut redus de sare, chimen proaspăt măcinat, boia dulce și niște turmeric. Dar puteți alege orice altceva vi se pare că merge cu restul ingredientelor.
Cheia pentru a obține mai mult gust este să tragem ușor la tigaie puiul (are deja ulei de la uleiul de măsline). Vrem să eliminăm apa, astfel încât să aibă o crustă dar la mijloc să rămână fraged și suculent. Nu vrem să ardem condimentele, deci cum începe să se “prăjească” vom opri focul și îl vom transfera într-un vas cu restul ingredientelor: mazărea și sucul de roșii. Fiind deja gătite au nevoie doar să fie încălzite și amestecate ușor pentru difuzarea aromelor.
Masă completă
Dacă vrem ceva carbohidrați în plus recomand o pâine crocantă de secară, mai săracă în gluten și calorii. Altfel vom avea proteine, fibre, antioxidanți și câteva grame de grăsimi sănătoase. Reținem că nu prăjim, nu încingem uleiul de măsline, deci își va păstra bine proprietățile.
Este o masă rapidă, merge foarte bine la prânz sau cină. Chimenul ajută și digestia leguminoaselor (aici mazăre).