bauturi,Ce mancam?,gustări,meci,snackuri Gustări și băuturi pentru meci

Gustări și băuturi pentru meci

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

gustări

Gustări și băuturi pentru meci

E bine să avem de unde alege gustări și băuturi sănătoase pentru meci, filme sau doar o seară frumoasă de vară cu prietenii. Mie îmi place să invit lume la noi, stăm pe terasă și punem țara la cale, chiar dacă nu suntem mari microbiști. Prefer să comand online, să nu mai pierd timpul în aglomerație. Pe Freshful by eMAG, primul hypermarket 100% online din România găsim tot ce avem nevoie. Au nenumărate oferte, livrare gratuită și cadouri. În plus, în perioada EURO 2024, cei de la Freshful au pregătit o secțiune specială în care poți găsi tot ce ai nevoie pentru a te bucura de meci într-un singur loc, fie că vorbim despre snack-uri, înghețată, băuturi sau tricouri și steaguri cu România.

Mai mult (azi, 26 iunie, este o reducere de 11% la tot coșul, în limita a 50 de lei pe comandă).

gustări

De la gustări gata preparate până la ingrediente pe care le transform rapid în mese tocmai bune de însoțit un pahar de… vorbă. Sau bere, vin, șpriț, Cuba Libre, ceai, kombucha, ayran, citronadă. Ce preferă fiecare.

Variantele clasice

Sunt abundente. Ditamai secțiunea de vinuri, nenumărate tipuri de bere, cidru și băuturi răcoritoare. Eu unul dacă tot beau o bere prefer ceva mai nefiltrat, nepasteurizat, cu gust puternic.

Apoi gustări și tot felul de “snack”-uri pentru plăceri vinovate sau mai puțin vinovate. Dacă vrem să pornim cuptorul avem variante congelate de pizza și tot felul de “fingers”. Inclusiv înghețată adusă la ușă în condiții optime de temperatură, datorită mașinilor frigorifice cu care este livrată. Noile variante sunt absolut delicioase.

Variantele “fit”

Pentru unii dintre noi este nevoie de ceva mai mult, mai ales la început, până nu lăsăm la o parte dieta și dăm iama în cele “clasice”.

Platouri cu mezeluri și brânzeturi de calitate

Este nevoie de proteine, țin bine de foame și astfel înlocuim o masă.

Este o secțiune întreagă, din care putem alege un salam de calitate (Sibiu sau chorizo), niște bile de mozzarella sau o bucată de parmezan pe care să îl radem noi, pentru aroma completă. De ce nu și niște beef-jerky sau biltong (carne de vită marinată și crud-uscată).

Întoteauna punem și niște legume pe platou, să fie. Castraveți, roșii, ardei, poate niște anghinare de la borcan, măsline.

Nuci și semințe

Chiar dacă nu suntem pe stadion să spargem semințe, avem variante de mixuri sănătoase: migdale, caju, arahide, nuci. De preferat crude, neprăjite. Merge și un iaurt grecesc (cu 2% grăsime) cu miere și nuci. Asta îmi spun câțiva membri ai “Generației de Aur” că mâncau și ei.

Hummus

Se face ușor sau poate fi comandat direct, împreună cu lipie sau cu legume (bețișoare de țelină, castravete, morcov). Sau cu niște pâine crocantă de secară de la Finn Crisp. Dacă vrem să fim români până la capăt putem alege și o fasole bătută. Dar dacă suntem mai moderni, edamame (păstăi de soia). 

Cremă de brânză

Și aici, prefer să fac eu crema de brânză dar găsim variante gata făcute. Sau un iaurt grecesc în loc de brânză, să fie mai “light”. Merge cu bețișoarele de legume, pâine de secară sau chipsuri de diverse feluri.

Guacamole

Luăm un avocado RTE (ready to eat), adăugăm roșii, ardei iute, ceapă, coriandru proaspăt. Se face rapid și e răcoritor. Aici se cer nachos, nu avem ce face.

Chipsuri de legume

Sunt mai sănătoase decât din cartofi, avem și variante cu mai puțin ulei sau mai puțină sare. Le găsim gata făcute. Foarte gustoase.

Fructe

Facem o salată de fructe (aici poate interveni și puțin rom) sau o sangria. Chiar și la un grătar, ananasul copt este absolut delicios și ajută digestia.

Popcorn (floricele de porumb)

Comandăm gata făcute sau, în cazul meu, iau porumb și îl fac la mașina de floricele. Ies destuld e bine și am avantajul că pot regla cantitatea de sare și ulei (da, e “interzis” să punem ulei în masină dar eu pun și merge). Un mare campion de box al țării povestea cum ținea regim cu pufuleți, deci am putea încerca și noi, au volum mare, puține calorii, ne țin ocupați.

Băuturi

Pentru cine nu bea alcool și vrea să evite “băuturile răcoritoare” cu zahăr, e simplu să facem variante sănătoase.

Limonadă sau citronadă cu suc proaspăt și apă carbogazoasă. Poate și ghimbir, mentă și scorțișoară sau cuișoare măcinate foarte fin. Eu pun și zahăr de cocos sau de trestie, brut. Dau o aromă specială. Sau pur și simplu, bucăți de fructe puse în apă, doar pentru aromatizare.

Iced tea (ceai rece): se face ușor, eventual o cantitate de ceai concentrat pe care apoi îl diluăm cu apă și adăugăm gheață și îndulcitorul preferat. Mie îmi place foarte mult și kombucha (o băutură fermentată, din ceai negru, preferata mea fiind cu ghimbir).

Putem face pe cont propriu băuturi “răcoritoare” cu zero calorii, folosind apă carbogazoasă și siropuri îndulcite cu stevia. Mai ales că Freshful ne aduce baxurile de apă la ușă și nu mai trebuie să le cărăm noi.

Și ne putem comanda inclusiv tricouri, șepci, steaguri.