10 alimente bogate in antioxidanti

Antioxidantii sunt nelipsiti din dietele noastre echilibrate. Sau, ma rog… cat se poate de echilibrate. Ca mai avem si zile in care o dam in bara, dar ne revenim repede. Pana la urma, acesta este secretul dietelor de succes: sa nu renunti chiar daca nu ai reusit sa respecti toate regulile pana la capat. Este si maine o zi.

Va las mai jos o lista cu 10 alimente bogate in antioxidanti, cu precizarea ca studiile leaga antioxidantii de lupta impotriva cancerului, imbatranirii premature si a multor boli si afectiuni:

  1. Ciocolata neagra
  2. Nuci pecan
  3. Afine
  4. Capsuni
  5. Anghinare
  6. Goji
  7. Zmeura
  8. Kale
  9. Varza rosie
  10. Fasole
  11. Sfecla rosie
  12. Spanac

Dupa cum vedeti, lista contine doar alimente gustoase si usor de introdus in meniul nostru alimentar. Chiar si anghinarea poate fi o idee buna, mai ales daca stii sa o pregatesti cu talent. Exista cateva retete minunate cu anghinare, unele chiar destul de simplute.

Pana la anghinare, nu uitati ca un cubulet de ciocolata este o explozie de antioxidanti. Si la fel este si o o mana de zmeura sau o mana de goji sau cateva capsuni aruncate in smoothie-ul de dimineata. Chiar si congelate!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

sursa: HealthLine.com