Retete simple si rapide pentru incepatori: 7 retete delicioase

Ne place sa gatim si sa mancam sanatos. Ne facem provizii de alimente sanatoase si ne place sa avem un frigider ca in reviste si o camara dotata minunat 🙂 Sper ca si voi ganditi la fel si aveti astfel de hobby-uri sanatoase :))

Astazi va ofer 7 de retete delicioase si sanatoase, pe care le puteti pregati rapid si simplu, cu ingredientele din frigider si din camara:

Salata de ton cu broccoli in stil mediteranean, gata in 15 minute. Daca aveti conserve de ton in camara, ceea ce ar fi recomandat, si daca aveti si broccoli proaspat sau congelat, puteti face o salata mediteraneana de ton cu broccoli. Broccoli trebuie innabusit putin si apoi il combinam cu tonul din conserva + ulei + sare, piper, suc de lamaie. Este o mancare pe cinste si una dintre cele mai sanatoase retete din cate cunosc.

Salata curcubeu cu ton: ton, rosii, porumb, salata verde, ceapa rosie, rucola, spanac verde, ulei de masline, otet din cidru de mere, sare, piper. Iata o alta mancare sanatoasa care este gata in 15 minute si asigura nutrienti pentru o zi de energie maxima. Este o mancare sanatoasa pe care o puteti pregati la cina, la pranz, ca gustare, cum doriti si vi se pare mai natural.

Paste cu broccoli si parmezan. Este o alta reteta rapida, gata in 15 minute si care este salvatoare cand vreti ceva bun si sanatos, simplu si rapid. Daca aveti broccoli in congelator, scoateti cateva buchetele, innabusiti-le intr-o tigaie si apoi trantiti peste ele paste fierte al dente, sos pesto si parmezan. Va garantez ca este o mancare de nota 10, rapida si usor de pregatit cu ce aveti prin camara si prin frigider.

Tortelloni cu sos arrabiata, spanac si parmezan. Este o alta mancare rapida pe care eu o recomand, gata in 15 minute maaaxim. O poate pregati si un adolescent, asa de simpla este. Tortelloni rezista si 2 luni la frigider si cand ii scoatem ii fierbem in apa cu putina sare. Apoi ii punem in sos arrabiata de la borcan, cumparat, sau facut in casa. Mai adaugam spanac si parmezan si treaba e gata 🙂

Ciuperci trase la tigaie cu orez pufos. Reteta este aici. Va asigur ca va multumi si cei mai mofturosi musafiri :)) Mancarea asiatica este intotdeauna o idee minunata si binevenita pentru toata lumea. Este si o mancare super rapida si sanatoasa. Eu folosesc o gramada de condimente si sosuri asiatice dar citesc mereu etichetele si aleg ce este mai natural. Camara mea este intotdeauna dotata cu ingrediente asiatice.

Guacamole pe paine integrala. Avocado ar trebui sa existe in orice camara. Este intotdeauna un ingredient de care te poti lipi pentru a pregati o mancare sanatoasa, delicioasa si hranitoare. Cel mai des pregatesc guacamole, o mancare satioasa si usor de pregatit. Avocado pisat, sare, piper, suc de lamaie, usturoi pisat, ceapa maruntita, rosii tocate marunt, spanac sau busuioc 🙂 Asta e guacamole si merita efortul!

Shiitake cu ramen si sos de soia 🙂 Este o alta mancare asiatica delicioasa si usor de pregatit. Partea buna este ca ciupercile Shiitake sunt deshidratate si stau cuminti in camara chiar si 2 ani. Le hidratam cand dorim sa le folosim si observam ca isi tripleaza volumul 🙂 O mana de ciuperci shiitake uscate vor face o tigaie mica de ciuperci pentru un adult. Reteta este aici si sper sa va placa fiindca este o mancare sanatoasa, delicioasa si super hranitoare.

Acestea sunt cele 7 retete delicioase si simple, pe care le puteti pregati rapid acasa. Sunt mancaruri sanatoase pe care le puteti avea gata in 15-30 de minute, cu ingrediente din camara sau din frigider. Proviziile sunt necesare nu doar in vremuri de pandemie, ci si pentru a face economii. Eu cumpar cantitati mai mari cand gasesc alimente neperisabile la oferta. Este parte din planul meu de a economisi bani si de a trai bine cu un buget cat mai ok.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!