Mancare sanatoasa in 25 de minute: 7 retete rapide si delicioase

Foarte des avem musafiri si niciodata nu ii las sa scape fara sa ii pun la masa. La noi in familie este un semn de dragoste si de grija sa pui omul la masa, sa il hranesti sanatos si bine. Este cea mai autentica forma de grija si de simpatie fata de un om. Cel putin asa cred eu. Eu nu sunt genul care sa serveasca musafirii cu o cafea si un fursec decat daca imi este complet antipatic :))) Asta nu mi s-a intamplat pana acum.

Mai jos va ofer 7 retete rapide si delicioase, pentru cand ai musafiri in vizita si vrei sa ii impresionezi!

Atunci cand gatesc, eu imi doresc retete rapide si simple, care sa fie delicioase si sa nu dezamageasca pe nimeni. Este pacat sa pui pe masa o mancare pe care lumea sa o lase si sa o arunci.

Iata 7 retete delicioase pe care le poti pregati rapid si simplu, mancare super gustoasa si cu care nu dai gres:

Salata cu ton, salata verde, ceapa rosie, ardei kapia, rosii, morcov, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie. Serviti cu paine prajita, ideal sa fie paine integrala cu seminte. Si daca aveti alaturi si un pahar de vin rosu, nu se supara nimeni.

Pizza facuta in casa, pe blat cumparat, facut in casa sau pe felii de paine. Feliile de paine se ung cu sos de rosii, adaugam branza rasa, felii de masline si dam la cuptor 🙂 Greu, foarte greu si pe deasupra si complicat :)) In 15 minute este pizza in cuptor si in inca 10 minute este gata de servit. Serviti cu vin rosu sau cu prossecco 🙂 Va fi un deliciu, va asigur!

Pizza cu ton, facuta in casa. Paine, felii de cascaval, ton din conserva, ceapa verde tocata marunt, sare si piper. Dati la cuptor si aveti pizza gata in 15 minute. Este mai buna decat credeti 🙂 Serviti cu limoncello sau cu vin 🙂

Paste cu broccoli si parmezan – Fierbem pastele al dente si broccoli il lasam la oparit 10 minute maxim. Pastele se amesteca intr-o bol mare cu broccoli innabusit. Adaugam ulei de masline, parmezan ras, catei de usturoi pisati marunt, ca pentru mujdei, sare si piper. Pastele sa fie inca fierbinti, v-as recomanda eu 🙂 Serviti cu vin rosu sau rose 🙂

Stufat de peste: Sotam ceapa verde si usturoi verde cu putin ulei intr-o tigaie. Adaugam sare si piper. Adaugam o cana de apa si lasam verdeata sa scada. In 5-7 minute adaugam si sos de rosii, sare, piper, busuioc uscat, cimbru uscat, condimente de care dorim. Apoi, la final, cam in 10 minute, cand sosul de rosii a fiert, adaugam si 2-3 conserve de ton. Stingem focul si asezonam cu patrunjel si marar tocate marunt. Serviti cu vin rosu alaturi si nu veti dezamagi pe nimeni!

Salata mediteraneana de ton cu broccoli si ulei virgin de masline. Suna pompos dar este o mancare super rapida. Si super delicioasa. In apa clocotita aruncam cateva buchete de broccoli si le lasam acolo cam 10 minute maaaxim, in functie de cat de fitosi sunt musafirii. Cu cat sunt mai fitosi si mai eleganti, lasati broccoli-ul mai putin. Vrem sa ramana inca verde.

Scoatem broccoli la scurs si intr-un bol mare incepem sa amestecam tonul cu ulei de masline, suc de lamaie sau de limete, patrunjel tocat marunt sau busuioc verde/ uscat. Apoi adaugam si broccoli si amestecam bine. Serviti cu un vin alb, poate un Chardonnay 🙂 Musafirii va vor vizita mai des de acum inainte :)))

Tortellini cu sos de rosii, spanac si parmezan. Tortellini se fac in casa dar cum pe mine nu ma pasioneaza fiindca nu am rabdare, ii cumpar deja formati. O cutie de 900 de grame de tortellini ajung pentru 3 adulti, deci faceti si voi un calcul ca sa aflati cate cutii va sunt necesare. Ii scoatem din cutie si ii fierbem conform cu specificatiile de pe pachet. Separat facem un sos italienesc din sos de rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, cimbru, oregano.

Sosul se combina cu tortellini si apoi cu spanacul + parmezan ras pe deasupra. Triunghiul de parmezan sta si el pe masa pentru musafirii care doresc mai mult parmezan. Toata lumea vrea mai mult parmezan, va asigur! Si serviti un lichior italienesc, un Limoncello, un Amaretto, un Vecchio Amaro del Capo (bautura din 29 de plante medicinale, daca nu ma lasa memoria). Musafirii va vor indragi. Este o experienta culinara care merita impartasita cu cei dragi.

Acestea sunt cele 7 retete delicioase si rapide pentru musafiri dragi 🙂 Am eu unii prieteni care imi sunt deosebit de dragi si nu i-am mai vazut de multicel, acum cu pandemia asta… Dar si cand ii voi vedea, le voi pregati retetele cele mai bune din cate am in palmares :))

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!