Retete culinare simple si rapide: Macaroane cu branza, gata in 30 de minute

Cred ca este cea mai buna mancare din copilaria mea, macaroanele cu branza si unt. Le facea mama foarte des, in primul rand pentru ca erau iubite de toti din familie si apoi pentru ca era o mancare simpla si hranitoare. Asta conta foarte mult pe vremuri. Hrana sa fie hrana, sa aduca nutrienti, nu doar sa umple stomacul.

Daca ne uitam azi la parintii care isi duc aproape zilnic copiii la fastfood intelegem diferenta mare dintre ce erau odata gospodinele si cum gandesc astazi o mare parte dintre parinti.

Din fericire pentru familia mea, eu sunt o gospodina demodata, ca pe vremuri. Inca mai fac salam de biscuiti in casa, nu il cumpar de la magazin. Fac clatite in fiecare saptamana, fac si compot in casa, fac gemuri si dulceturi in casa, fac zacusca si tot ce trebuie pentru proviziile de peste iarna. Nu sunt femeie casnica, am un job full time.

Reteta mea de macaroane cu branza, exact cum le pregatea mama, pe vremuri:

  • 300 grame de penne sau orice alta forma de paste aveti in camara
  • 500 grame de telemea
  • un sfert de pachet de unt (optional)
  • 4 oua batute bine

Cum pregatim macaroanele cu branza fara sa pierdem niciun pic de timp:

  1. Fierbem pastele al dente si apoi le scurgem.
  2. Dam pe razatoare temeleaua si apoi incorporam si ouale batute bine si untul taiat cuburi mici.
  3. Ungem cu unt un vas de protelan sau de sticla, de email, ce doriti voi si stiti ca sta bine la cuptor.
  4. Adaugam in vas pastele cu branza, oua si unt. Renuntati la unt daca aveti branza telemea grasa.
  5. Dam la cuptor acest preparat delicios pana cand este gata. Nu il lasati mult, poate 30 de minute, poate mai mult. Stati cu ochii pe el sa nu se faca pastele maronii.

Dupa cum vedeti in poza mea, eu prefer vas de sticla ca sa vad exact cand pastele sunt facute, cand tot preparatul a devenit o budinca, cand ouale sunt bine facute.

Cam atat pentru azi! Este o reteta pe care daca o pregatiti cu atentie si cu putina grija va iese perfect si hraneste minunat toata familia, de la mic la mare. Este o reteta super delicioasa, o mancare sanatoasa si hranitoare.

Este si o reteta pe care o puteti alege oricand doriti ceva rapid si simplu. Nu trebuie sa faceti mare sofisticareala si asta inseamna mult pentru orice gospodina care are nevoie de timp si pentru curatenie, teme cu copiii si timp pentru ea 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem spor in tot ce facem!