7 retete ovo-lacto-vegetariene delicioase si sanatoase

Ne plac retetele ovo-lacto-vegetariene pentru ca sunt sanatoase si in acelasi timp foarte satioase. Lactatele si ouale au proteine de care unii dintre noi au nevoie pentru a se simti satui mai mult timp. Studii numeroase arata faptul ca dietele ovo-lacto-vegetariene sunt in topul celor mai sanatoase diete din lume, alaturi de dietele care includ si peste, precum si dieta mediteraneana.

Iata 7 retete ovo-lacto-vegetariene sanatoase si super delicioase, pe care eu le pregatesc foarte des:

Piure ciobanesc, cu unt, cas de oaie si verdeturi aromatice. Este una dintre cele mai delicioase retete ovo-lacto-vegetariene din cate cunosc. Se prepara simplu si rapid. Aveti nevoie de cartofi, pe care ii fierbeti. Apoi ii pisam si obtinem un piure gros de cartofi. Adaugam unt, cas de oaie si verdeturi aromatice (busuioc, cimbru, oregano samd.) Servim cald. Este o bunatate de mancare, special pentru copii dar si pentru toata familia.

Paste cu broccoli si parmezan. Si aceasta este una dintre cele mai simple si rapide retete ovo-lacto-vegetariene din bucataria mea. Pastele se fierb si se scurg. Broccoli se opareste rapid, 2-3 minute si apoi se amesteca intr-o oala mare cu pastele fierte. Adaugam sos pesto si parmezan, sare si piper, dupa gust. Este o mancare sanatoasa si delicioasa, un festin pentru toata lumea.

Salata ruseasca Shuba – Aceasta este una dintre cele mai cunoscute retete ovo-lacto-vegetariene din bucataria ruseasca. Salata este mai mult o mancare in toata regula, daca ma intrebati pe mine.

Contine straturi de ingrediente, dupa cum urmeaza: strat de cartofi fierti tocati marunt, strat de morcov fiert tocat marunt, strat de maioneza, strat de hering marinat tocat marunt, strat de ceapa cruda tocata, strat de maioneza, strat de cartof fiert tocat marunt, strat de hering marinat, strat de sfecla rosie fiarta tocata marunt, strat de maioneza, strat de oua fierte date pe razatoarea cu gauri mari, cimbru proaspat sau patrunjel proaspat. La final, este o mancare dementiala, super gustoasa, o combinatie care chiar merge de minune.

Paste cu branza si stafide la cuptor. Pastele se fierb al dente si apoi se scurg bine de apa. Le amestecam intr-o tava de cuptor sau intr-un vas de cuptor cu branza de vaci, stafide, putin zahar, esenta de rom, oua batute ca pentru omleta. Amestecam totul bine si dam la cuptor la foc mediu. Scoatem vasul cand vedem ca oul s-a inchegat bine si budinca este zdravana 🙂 Este o mancare delicioasa, sanatoasa si una dintre cele mai simple retete ovo-lacto-vegetariene din cate cunosc eu.

Cartofi fierti si apoi copti la cuptor, cu unt si verdeturi aromatice. Si in acest caz discutam despre una dintre cele mai simple retete ovo-lacto-vegetariene din lume. Cartofii se fierb in coaja, indiferent ca avem cartofi noi sau vechi. Coaja sa fie bine spalata, evident. Dupa ce sunt fierti bine, ii transferam intr-un vas de cuptor si ii presaram cu sare, piper, adaugam mujdei proaspat facut si patrunjel tocat marunt. Totul merge la cuptor pana cand cartofii se rumenesc frumos. Mancare mai gustoasa ca aceasta, rar veti intalni, va asigur!

Eu calculez sa am macar 4 cartofi mici de copil si 6 cartofi mici de adult. Daca sunt cartofi mai mari, se fierb mai greu. Ii prefer pe cei micuti, cu coaja curata, lucioasa 🙂 Iar eu mananc si coaja!

Broccoli innabusit cu sos de iaurt si usturoi. Broccoli se opareste rapid in apa clocotita, maxim 5 minute. Vrem ca broccoli sa fie inca verde. Facem un sos de iaurt grecesc cu usturoi pisat marunt, patrunjel tocat marunt, sare si piper. Broccoli se serveste cu acest sos grecesc delicios 🙂 Este o mancare sanatoasa si una dintre cele mai delicioase retete ovo-lacto-vegetariene din lume.

Budinca cu branza si broccoli la cuptor. Broccoli se opareste 5-6 minute in apa clocotita si data de pe foc. Apoi broccoli-ul se amesteca intr-un vas de cuptor cu branza telemea, oua batute ca pentru omleta, sare, piper, unt, verdeturi aromatice (busuioc, cimbru, oregano etc.). Dam totul la cuptor pana cand budinca este rumenita frumos 🙂

Pe langa faptul ca este o mancare super sanatoasa, va ajuta sa introduceti broccoli in dieta copiilor. Budinca cu branza si oua ii pacaleste sa manance si broccoli 🙂

Acestea sunt cele 7 retete ovo-lacto-vegetariene pe care eu le prepar foarte des si sunt mereu pe placul familiei mele. Copiii le adora iar adultii nu se lasa nici ei mai prejos. Cu toate ca sunt foarte sanatoase, sunt extra delicioase. Si toate sunt perfecte si pentru cand aveti musafiri in vizita. Nu va faceti de ras cu ele, va promit!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!