3 antioxidanti pretiosi care se gasesc in mere

Merele sunt absolut divine. Cred ca nu exista un fruct care sa aiba atat de multe beneficii pentru sanatate ca merele. Sunt fructele pe care eu le-as introduce in mod obligatoriu in scoli, cate unul pe zi pentru fiecare copil in parte. Iar la gradinita as opta pentru 3-4 feliute de mar, aproximativ jumatate de mar pe zi, de copil.

Merele sunt surse naturale de fibre, glucide, proteine. Sunt si sursa naturala de antioxidanti si vom vedea mai jos care sunt cei 3 antioxidanti pretiosi dupa care lumea alearga prin farmacii. Noi ii putem consuma in stare libera, dupa cum vom vedea in postarea mea de azi.

  • Quercitina
  • Acid Clorogenic
  • Catechina

Acestia sunt antioxidantii prezenti in mod natural in mere. Acid clorogenic se mai gaseste in mod natural si in ceaiul verde. Catechina se mai gaseste in mod natural si in cafea. Si quercitina se gaseste in numeroase alimente pe care le avem la indemana si pe care le putem introduce in alimentatia noastra.

Antioxidantii lupta impotriva imbatranirii premature. Tot ei ajuta la eliminarea celulelor care nu mai functioneaza corect sau care sunt imbatranite. Antioxidantii au si actiune antiinflamatorie si multi dintre ei sunt implicati in studii care ii leaga de lupta impotriva cancerului.

Un mar pe zi ar putea foarte bine sa tina doctorul departe. Nu stim sigur. Dar cred ca ne-ar ajuta sa depasim numeroase afectiuni si simptome care ne fac viata putin mai dificila. Chit ca folosesti merele pentru a-ti regla tranzitul sau pentru a-ti asigura o doza mare de fibre, fie ca le folosesti pentru hidratare sau pentru actiunea lor prebiotica, merele aduc beneficii notabile.

Asa ca dati fuga in piata de legume si fructe si alegeti merele care va plac. Luati 1-2 kg si pastrati-le pe balcon, la rece. Feriti-le de umezeala, spalati-le bine si consumati-le in prima parte a zilei pentru a preveni cresterile mari ale nivelului glicemiei.

Sanatate maxima va doresc si spor la retete culinare sanatoase!