Top 7 condimente cu putere antiinflamatoare

Exista numeroase remedii naturiste care se vor dovedi de-a lungul timpului mai eficiente decat pastilele si medicamentele prescrise de medici. Ca sa nu mai spunem si faptul ca aceste remedii naturiste nu au niciun efect advers cat timp sunt consumate corect.

Ce inseamna acest lucru mai exact? Inseamna ca ceaiul de musetel poate sa aiba efecte minunate pentru o gramada de afectiuni si boli doar ca nu il consumam in cantitate industriala. Adica nu bem cate 3 litri de ceai de musetel pe zi, zi de zi, 365 de zile pe an. Simplu, nu-i asa? Si de bun simt, ca orice lucru natural.

Astazi descoperim puterea condimentelor care au si proprietati antiinflamatoare. Asta inseamna ca scad sau elimina inflamatia din organism. Inflamatia poate fi de mai multe tipuri si poate avea cauze numeroase. Exista inflamatie a articulatiilor, inflamatie la nivelul sistemului digestiv si nu numai.

Iata condimentele care au actiune antiinflamatoare, conform Healthline.com:

  1. Turmeric (curcuma)
  2. Ghimbir
  3. Scortisoara
  4. Usturoi
  5. Cayenne – ardei iute rosu
  6. Piper negru
  7. Cuisoare

Asa cum v-am mai spus, nu este indicat sa abuzati de aceste remedii naturiste. Mai stiu eu prieteni care afla ca un aliment le este benefic si atunci il consuma pe banda rulanta, in orice preparat culinar au ocazia. Asa se face ca unii oameni ajung sa manance cate 1 kg de banane pe zi fiindca au Potasiu, cate un avocado pe zi fiindca are grasimi sanatoase si cate un kg de peste pe saptamana fiindca are Omega 3. Variati, consumati cu masura, dati o sansa organismului sa isi ia dozele necesare de nutrienti in mod treptat, nu fortat.

Asa ca va invit sa consumati condimente naturale cat mai des, in cantitati mici, sa aveti mereu stocuri de condimente de calitate buna, eventual sa le procurati din surse de incredere. Eu am ardei iute rosu din gradina unei tanti care mi-a promis ca nu isi stropeste gradina decat cu tinctura de telina si fiertura de ardei iute. Tot de la dansa am si dafin, leustean si cimbru cat pentru o iarna intreaga.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!