Ceaiul Sencha, cel mai popular ceai in Japonia. 7 beneficii pentru sanatate

Ceaiul Sencha este pur si simplu miraculos din multe puncte de vedere. Poseda proprietati de ameliorare a multor afectiuni si simptome. Este cel mai popular ceai baut in Japonia si are un gust absolut minunat.

Cateva dintre beneficiile celui mai iubit ceai japonez:

1. Contine cantitati mari de vitamina C, betacaroten, acid folic, potasiu, calciu si fosfor.

2. Contine cafeina asa este un substitut minunat al cafelei pentru cei care incearca sa o evite.

3. Datorita antioxidantilor, ceaiul Sencha previne imbatranirea prematura.

4. Sunt studii care confirma faptul ca ceaiul Sencha poate avea proprietati anticancer.

5. Ceaiul Sencha activeaza metabolismul si rezolva probleme de tranzit intestinal.

6. Sencha este cunoscut pentru faptul ca lupta impotriva obezitatii. Este un ceai minunat pentru scaderea in greutate si mentinerea in forma perfecta.

7. Ceaiul Sencha scade colesterolul rau si creste colesterolul bun. De asemenea, ceaiul japonez scade si nivelul trigliceridelor.

Sunt mult mai multe beneficii decat am lasat aici in aceasta postare. Exista multe studii care arata ca ceaiul japonez si ceaiurile verzi au efecte minunate pentru organismul nostru.

Trebuie sa le consumam cu masura, nu in cantitati industriale. Cred ca ar trebui sa le savuram ca pe licori, daca ma intrebati pe mine. Asa fac si japonezii, le savureaza in cadrul unui ritual bine pus la punct. Apreciaza ceaiul la adevarata sa putere.

Eu prefer ceaiul Sencha ca atare sau in combinatie cu flori de fan, plante culese de pe campurile romanesti. Amestecul de ceai de flori de fan se gaseste la plafar. Iubesc aceasta combinatie. De aici si culoarea aurie a ceaiului din imagine. Este o combinatie fericita intre ceaiul asiatic si cel romanesc.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!