7 idei geniale de gustari sanatoase, rapide si delicioase. Gustari cu putine calorii

Daca esti in pana de idei de gustari super sanatoase, adica nu calorii goale, ai picat la fix. Las mai jos 7 idei pe care eu le folosesc super des, 7 idei de gustari sanatoase, simple si rapid de pregatit.

Rosii cu ulei de masline, sare, piper si busuioc pe felii de paine integrala. Mai simplu si mai bun de atat, e greu sa obtii o gustare sanatoasa si delicioasa. Da, sunt foarte putine calorii, mai ales daca picurati ulei de masline sau il stropiti cu un spray de ulei de masline. Fiecare lingura de ulei de masline are destul de multe calorii. Painea si rosiile sunt destul de sarace in calorii. Toate ingredientele in acest sandvis grecesc, mediteranean, italienesc sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanti si Omega 3 🙂 

Toast cu branza si spanac 🙂 Este una dintre cele mai gustoase si hranitoare gustari din lume. Luati-o la pachet oriunde mergeti, in hartie de copt. Intre 2 felii de paine puneti putin unt sau un pic de ulei de masline, cateva frunze de spanac, putina branza (optional), sare si piper. Puneti sandvisul la toaster (sandwich maker) si lasati sandvisul sa se rumeneasca. Aroma de spanac cu unt si cu piper nu se compara cu nimic in lume. Iar combinatia dintre paine, branza si spanac se aseamana perfect cu placintele grecesti cu branza si spanac. Doar ca nu trebuie sa mergi pana in Grecia ca sa mananci o astfel de bunatate 🙂 
Guacamole pe paine sau pe barcute din ardei gras: avocado pisat marunt, ceapa tocata, usturoi pisat, sare, piper, multa zeama de lamaie. Desigur ca puteti servi alaturi de guacamole si o salata de rosii cu putin ulei de masline. Este o combinatie excelenta pentru sanatate.
Pasta de masline pe toast + frunze de rucola. Este o gustare super sanatoasa, hranitoare, cu grasimi sanatoase. Va recomand si alte verdeturi in afara de rucola: patrunjel, coriandru, busuioc si nu numai 🙂
Salata panzanella: rosii, crutoane facute in case, patrunjel, busuioc, sare, piper, un catel de usturoi zdrobit marunt, ulei de masline si un strop de zeama de lamaie 🙂 Este una dintre cele mai iubite gustari italienesti.


10-12 migdale sunt excelente pe post de gustare sanatoasa, satioasa si super nutritiva. Migdalele sunt ideale pentru dietele de slabire dar si pentru persoanele care au un stil de alimentatie vegetarian. Migdalele vin la pachet cu fibre si proteine, antioxidanti minunati si minerale de care organismul nostru are nevoie pentru o sanatate de fier. 

Sper ca va vor fi utile aceste idei culinare simple si rapide. Sunt gustari pe care le puteti prepara in cateva minute, din ingrediente sanatoase si hranitoare.

De asemenea, sunt idei de gustari pe care le puteti lua la serviciu, in caserole sau chiar in borcane frumoase. Nimic nu se compara cu o gustare sanatoasa cand glicemia ti-a scazut si cand te-ai infige intr-o punga de grisine sau orice alta idee neinspirata de mancare.

Pofta buna si spor la idei culinare!