Gem din zmeura congelata: Reteta sanatoasa, rapida si simpla de gem de fructe de padure

Este fix la fel de bun ca si gemul din zmeura proaspat culeasa si cumparata de la piata. Nu credeam ca va iesi atat de buna dar iata ca m-am inselat. Invatam din experimente culinare inedite si astazi va arat cat de usor si de simplu se prepara gemul de zmeura congelata.

Evident ca ideal este sa pregatim gemul din zmeura proaspata insa nu avem mereu la indemana o ladita de zmeura. Asa ca ne descurcam cu zmeura congelata si alaturi de zmeura putem folosi si afine congelate, capsune congelate, mure si alte fructe de padure congelate. Este o combinatie minunata de antioxidanti pentru sanatatea organismului nostru. Si pe deasupra este si un mod bun de a folosi fructele congelate, caci fructele de padure congelate chiar nu isi gasesc utilitatea in afara de faptul ca le adaugam in smoothie si poate si in diverse compozitii de pandispan si prajituri.

Asa arata zmeura congelata 🙂 Nu arata deloc rau.

Aici este zmeura decongelata si lasata la temperatura camerei aproape o ora.

Ingrediente necesare pentru cel mai bun gem de zmeura congelata:

  • 1 kg de zmeura congelata
  • 1 kg de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de pregatire a gemului de zmeura:

  1. Punem zmeura la fiert impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat.
  2. Focul sa fie mic, amestecam mereu cu o lingura de lemn si tinem copiii departe de aragaz fiindca gemul de fructe tinde sa sara in stropi care ne pot frige. Deci mare atentie. Eu pun mereu oalele pe aragaz pe ochiurile din spate, la care nu au acces niciodata copiii, nici daca sunt in apropiere de aragaz.
  3. In functie de oala, de foc, de zmeura, s-ar putea sa obtineti gemul cam intr-o ora, poate mai mult, poate mai putin. Eu l-am lasat pe al meu aproximativ 45 de minute la foc mic-mediu. Sincer, cred ca ar fi fost gata si mai devreme dar am tinut mortis sa il tin 45 de minute ca sa fiu sigura ca rezista pe balcon macar 1-2 luni.

Am pus cammult zahar fiindca am simtit ca zmeura a lasat multa zeama cand s-a decongelat. Cred sincer ca ar fi mers si mai putin zahar. Nu stiu, mai incerc si revin.

Culoarea gemului de fructe de padure este absolut genial iar gemul miroase divin. O sa vreti sa il mancati direct din oala, de pe foc. Ideal este sa il serviti in clatite sau pe paine cu unt 🙂 La micul dejun, o felie de paine cu unt si gem + o cana mare de cafea cu scortisoara poate fi cea mai sanatoasa si buna companie pentru o zi care incepe minunat.

In lista de cantitati de mai sus am pus 1 kg de zmeura dar eu de multe ori pun la foc o punga mica de zmeura, cam 300 de grame. Asta inseamna ca vreau sa fac gem pe loc, cat pentru o tura de clatite. La noi in familie clatitele se fac de la 50 in sus. Altfel mai bine nu te apuci de treaba :)))

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!