7 retete vegane pentru la birou. Mancare sanatoasa la serviciu

Cautati retete vegane pentru la birou? Caci aveti 7 idei de mancare sanatoasa chiar aici, in aceasta postare. Mi-am propus ca anul acesta sa pun accentul pe mancare sanatoasa si pe programe de alimentatie sanatoasa, diete echilibrate si idei de preparate culinare vegane si vegetariene. 2021 are nevoie de mai multe eforturi de a ne alimenta sanatos ca anul trecut. Alimentatia sanatoasa este baza unui sistem imunitar puternic.

Iata cele 7 retete vegane pentru la birou pe care vi le-am promis:

Salata alcalinizanta de fenicul, sharon (kaki), clementine, stafide, suc de clementine. Da, cu o astfel de reteta va veti impresiona toti colegii, garantat. Este o salata usoara dar satioasa, care miroase absolut divin. Va impresiona prin aspect dar si prin parfum.

Paste cu pesto picant. Pastele se fierb al dente si apoi se scurg. Folosim pesto cumparat sau pesto facut in casa din: nuci, busuioc, ulei de masline, sare, piper, cimbru uscat, oregano uscat, fulgi de drojdie inactiva (in loc de parmezan). Nu puneti usturoi decat daca nu aveti sedinte importante 🙂

Salata de mere, fenicul, prune uscate sau stafide, sharon (kaki), suc de limeta. Este o salata delicioasa, racoritoare, parfumata, usor de consumat si care arata de milioane. Va invit sa puneti aceasta salata intr-o caserola frumoasa si sa o luati la birou. Bate orice mancare cumparata de-a gata. Si aici ma refer si la nutrienti, dar si la gust!

Salata de rosii, castraveti, avocado, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Avocado aduce aport de grasimi sanatoase. Si uleiul de masline este in aceeasi categorie, ceea ce face aceasta portie de mancare un fel de keto. Este o idee minunata pentru birou. Luati o caserola frumoasa si umpleti-o cu aceasta salata minunata si nu veti regreta. E sanatoasa si tine de foame ore in sir.

Salata verde cu rosii, masline, ulei de masline, sare, piper, busuioc proaspat sau uscat. Va invit sa luati aceasta salata la birou fiindca merita sa fie macar o data pe saptamana in meniul dvs. Eu as adauga si niste tofu afumat, pentru gust si mai multe proteine. Este un exemplu minunat de mancare vegana la birou, mancare sanatoasa, hranitoare, de bun gust!

Paste arrabiatta cu sos de rosii picant. Sosul de rosii se prepara super simplu, in el adaugam busuioc proaspat sau uscat si il adaugam in pastele fierte al dente. Punem totul intr-o caserola frumoasa pentru la birou.

Sunt idei culinare simple, rapide, de gospodina lenesa dar totusi eleganta. Asa imi place mie sa ma imaginez uneori :))))) Ne place sa avem mancare sanatoasa, sa arate bine si sa ne placa enorm cum arata. Dar nici nu suntem dispuse sa stam ore in sir in bucatarie. Avem carti de citit, filme de vazut :))))

Un lucru esential pentru a te convinge sa iti iei mereu mancare la birou este sa ai caserole frumoase, care se inchid bine, ermetic. Daca ai caserole de calitate proasta, mai mult ca sigur ca te vei lasa pagubas si nu vei mai lua mancare la birou la pachet.

Eu va recomand sa va luati mancare vegana la pachet pentru ca este mult mai sanatoasa decat orice snitel cu cartofi prajiti gasiti la firmele de catering. Nu vreau sa fiu rea si sa generalizez. Asa ca o sa va spun ca doar unele dintre firme folosesc ulei pe care noi acasa la noi nu l-am accepta nici intr-o mie de ani. Asa de urat si refolosit este!

Sanatate maxima va doresc si mult succes in tot ce faceti!