Salată cu brânză de capră și semințe de dovleac

Salată cu brânză de capră și semințe de dovleac

salata cu branza si seminte de dovleac

salata cu branza si seminte de dovleac

E octombrie, deci aceasta ar fi cam ultima salată „de vară” cu brânză de capră și roșii. Încă se mai găsesc roșii decente, coapte la soare, dar sunt cam ultimele.

Frunzele (salata) cresc și în perioadele reci, nu este nevoie să se „coacă”, precum fructele sau legumele. Am folosit o salată „Fantezie” de la Eisberg (din Kaufland), gata spălată și tăiată, pentru economie de timp.

Ingrediente

Roșiile „cherry” par mai bune chiar și în sezonul rece, mai coapte, mai gustoase, mai puțină zeamă. Mai putem adăuga ardei, castravete sau orice legumă cu puține calorii.

Brânza de capră este de preferat în fața celei de vacă datorită grăsimilor speciale pe care le conține: trigliceride cu lanț mediu și CLA. Da, CLA care ajută la slăbire și la menținerea masei musculare, printre altele. Acizii grași cu lanț mediu (ca în nuca de cocos, că doar de asta se numesc „capric”, „caprilic” și „caproic”) se asimilează rapid și sunt arși pentru energie.

Pentru o variantă de post (vegană) înlocuim brânza de capră, nu cu tofu ci cu năut, linte sau fasole (albă sau roșie).

Vedeta acestei rețete sunt semințele de dovleac, de sezon și ele. Le-am ținut la hidratat în apă cu diverse condimente și apoi le-am uscat în cuptor, pentru a fi crocante și aromate. Sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, zinc, magneziu. Minunate.

O putem stropi cu câteva picături de ulei de măsline și oțet balsamic. Nu are nevoie de sare, pentru că brânza este deja sărată.

Această salată cu brânză de capră merge perfect la cină. Cantitățile ingredientelor le reglăm în funcție de necesarul nostru nutrițional. Este o salată „low-carb”, se duce bine spre „keto” (atenție la aportul de proteine) și poate fi inclusă într-un regim de slăbire, pentru că este foarte sățioasă.