Supă-cremă de linte cu semințe de floarea soarelui

Supă-cremă de linte, cu chimen și semințe floarea soarelui

supă-cremă

supă-cremă

O supă-cremă caldă este foarte potrivită pentru zilele mai reci de toamnă. Poate fi un mic dejun, un prânz sau o cină. Hidratează, încălzește, dă energie și o stare de bine.

Rețeta este simplă, cum v-am obișnuit: fierbem cartof, țelină, morcov, adăugăm linte deja fiartă, chimen, ulei de măsline, condimente. Poate fi mâncată cu legumele tăiate (cum le-am fiert, pentru economie de timp) sau poate fi dată la blender, sub formă de supă-cremă, pentru o textură deosebită.

Folosesc linte fiartă de la d’aucy pentru că ei o fac mult mai bine decât aș face-o eu. Se găsește în toate maganzinele mari și poate fi comandată pe emag, click pe imaginea de mai jos pentru detalii.

linte

linte

În loc de crutoane vom folosi ceva util: semințe de floarea soarelui aromatizate. Le usuc în cuptor, la temperatură scăzută, pentru a le păstra calitățile nutritive: grăsimi sănătoase, proteine, vitamine (grupul B), minerale, lecitină, fibre.

Deci rezultă o supă-cremă bogată în proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale. Carbohidrații sunt complecși, această combinație are un indice glicemic foarte scăzut și este foarte sățioasă, excelentă pentru un regim de slăbire. Evident, va trebui să facem un calcul al aportului energetic, nu merge oricât și oricum.