7 idei de cina sanatoasa cu mai putin de 400 de kcal

Cina poate sa fie doar o salata, este adevarat. Eu va recomand ca intotdeauna sa aveti alaturi de voi un medic nutritionist care sa va ajute sa slabiti. Nu va imaginati ca ramaneti legat cu el de gat o viata intreaga. Este posibil ca dupa cateva sedinte in care medicul va explica felul in care sa va hraniti corect si eventual va da si cateva planuri alimentare ideale, va prindeti de cum merge treaba in nutritie 🙂 Nu spun ca toata lumea scapa dupa cateva sedinte de nutritie da stiu personal cunostinte care si-au atins obiectivele de slabire pe termen lung dupa 3-4 astfel de sedinte.

Pentru mine, cina trebuie sa aiba maxim 400 de kcal. Asa ca cina mea arata asa cum vedeti mai jos. Va las 7 idei de cina sanatoasa de pana la 400 de kcal:

Taitei de orez + legume trase la tigaie. Am tras la tigaie broccoli, ceapa, ardei kapia cu putin ulei de susan + sare + sos de soia. Taiteii de orez sunt fierti conform indicatiilor de pe pachet.

Toast cu mozzarella si somon afumat + legume proaspete 🙂 Puneti o felie subtire de mozzarella + o felie de somon afumat intre 2 felii de paine. Bagati sandvisul la cuptor sau la sandwich maker pana cand se rumeneste. Serviti sandvisul cu masline, ardei kapia, castraveti, rondele de rosii, ce legume doriti, inclusiv frunze de salata verde 🙂

Supa de galuste cu patrunjel 🙂 Supa de galuste este super satioasa. Eu mananc vreo 3-4 galuste si ma satur 🙂

Somon la cuptor cu verdeturi proaspete si mujdei 🙂 Somonul se gateste in tigaie sau la cuptor timp de 10-15 minute. Mujdeiul se prepara clasic si la final adaugam si patrunjel tocat marunt de tot. Servim somonul alaturi de muraturi sau alaturi de o salata simpla de spanac, salata verde, etc.

Salata de rosii, castraveti, ceapa, telemea putin sarata 🙂 Aveti loc si de 1-2 felii de paine in cele 400 de kcal pe care vi le-am promis la cina.

Salata de rosii, castraveti, masline, marar, branza tare (pecorino, grana padano, parmezan etc.). 

Supa sau ciorba de legume cu somon si cartofi 🙂 Fierbeti morcov, radacina de telina, ceapa, pastarnac, cartofi si bucatele de somon. Adaugam sare, piper, suc de lamaie. Este o supa/ciorba clasica pe care o puteti acri daca doriti. Eu folosesc suc de lamaie ca sa imi acresc orice ciorba fiindca nu am mereu bors in casa si nu prea cumpar. Puteti servi si o felie de paine la aceasta supa 🙂

Acestea sunt cele 7 idei de cina sanatoasa cu pana la 400 de kcal pe care eu le folosesc pentru mine. NU toti mancam la fel. Nu toti putem consuma fix 400 de kcal la masa de cina fiindca suntem diferiti, avem alta greutate, avem alte nevoi nutritionale, avem alte niveluri de activitate fizica, alte patologii si afectiuni.

Eu imi pot face singura meniurile fiindca am cursul de tehnician nutritionist, nu am patologii si nu sunt supraponderala. Deci sunt intr-o zona sigura in care pot sa imi gandesc nevoile nutritionale cu destul de multa putere de decizie. Dar va recomand sa mergeti la un medic nutritionist care sa va ajute sa va ganditi un plan de alimentatie, sa va stabiliti un numar de calorii la care sa tintiti zilnic, sa va realizati cateva meniuri alimentare de mic dejun – pranz – cina si gustari. Pe baza recomandarilor medicului nutritionist puteti sa va realizati un plan de bataie pentru a va atinge toate obiectivele de slabire, mentinere sau castigare de greutate.

Medicii nutritionisti sunt cu totul alta mancare de peste decat tehnicienii nutritionisti. Noi, tehnicienii nutrisioniti, am fi ca un fel de mana dreapta a medicilor nutritionisti 🙂 Sunt initiati in ceea ce inseamna alimentatie sanatoasa si diete echilbrate. Medicii nutritionisti sunt cei care de cele mai multe ori au experienta solida si va pot ajuta sa va stabiliti obiective sanatoase de greutate, inclusiv cand suferiti de anumite boli si afectiuni.

Va doresc multa sanatate, succes in tot ce faceti si va mai astept pe blog cu si mai multe articole informative!