Fasole cu ciolan

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Fasole cu ciolan

fasole cu ciolan

fasole cu ciolan

Un fel tradițional, pe care am avut ocazia să-l mănânc la înapoierea din ultima călătorie prin Europa. Cu alte ocazii mi se făcea poftă de sarmale, ciorbă de văcuță sau altă rețetă “din copilărie”.

Cheia aici este calitatea ingredientelor: am avut un picior de porc primit de la Moșia Chindia (click pentru detalii). Acolo se cresc animale în libertate (pasture raised), după metode inspirate de la Joel Salatin. Mai curate și naturale nu există. Este o rasă mixtă de Mangalița, foarte gustoasă.

Are nevoie de “slow-cooking”, noi folosim multicooker-ul de la Heinner Electrocasnice, care funcționează și ca oală sub presiune. Click pe imagine pentru detalii.

Mălaiul tot de la rude, castraveții și sucul de roșii din grădina familiei. La fel și plantele aromatice. Fasolea a fost și ea de la țară, dar când nu avem (sau pentru rapiditate) folosim fasolea cu bob mare de la d’aucy.

Rețete “exacte” sunt propuse de diverși bucătari, eu am vrut doar să arăt că și o astfel de combinație “nepotrivită”, densă caloric, poate fi parte dintr-o dietă sănătoasă, pentru că aici se adresează sănătății mintale. Avem nevoie și de astfel de mâncăruri, ocazional. Pot fi bune chiar și la regim, dacă avem grijă la cantități și nu repetăm figura prea des.