Cele mai delicioase 7 retete vegane din bucataria mea

Care sunt cele mai delicioase retete vegane pe care le cunosc? Sincer, cred ca trebuie sa ma gandesc mult la acest subiect pentru ca este greu sa alegi doar 7 astfel de retete. As avea o lista de vreo 50-60 de retete vegane absolut delicioase, toate simple si sanatoase.

Astazi va propun doar 7 astfel de retete vegane delicioase, toate testate de mine si adorate pana la ultima furculita:

Cartofi taranesti. Fierbeti cartofii in coaja si apoi ii tocati grosier. Ii tavalim prin putin ulei de floarea soarelui, sare, verdeturi aromatice uscate, usturoi pisat marunt. Ii dam la cuptor si ii lasam sa se rumeneasca frumos. Este cea mai simpla, modesta si delicioasa mancare vegana din lume. Pentru mine, cel putin.

Salata de rosii cu ceapa si patrunjel, servita cu paste cu sos de rosii si ardei iute. Combinatia este absolut delicioasa si cred ca reuseste sa adune laolalta toti aminoacizii importanti.

Frigarui vegane: ciuperci, ardei kapia, ceapa, vinete, rosii. Toate sunt tocate marunt, adaugam putina sare, putin piper, usturoi pisat marunt, ardei iute proaspat sau fulgi de chili, un pic de ulei. Apoi le infigem pe bete de bambus si le rumenim pe gratar. Sunt o idee minunata de mancare vegana sanatoasa si super delicioasa.

Cartofi fierti in coaja si apoi tavaliti prin mujdei cu patrunjel proaspat tocat marunt cu putin ulei de masline. Apoi ii dam inapoi la cuptor si ii lasam sa se rumeneasca frumos. Este una dintre cele mai bune retete vegane din lume.

Zucchini la gratar. Taiati feliile de dovlecei sau de zucchini mai groase si apoi le tavaliti putin printr-un amestec de ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Le puteti rumeni pe gratar timp de 1-2 minute sau cat este necesar pentru a prinde culoarea potrivita. Se servesc simple sau cu mujdei. Sunt absolut delicioase.

Paste cu nuca si scortisoara. Fierbeti pastele al dente si apoi le scurgeti bine. Apoi adaugati un pic de ulei, nuca macinata, zahar vanilat, nuci intregi si serviti cu scortisoara, cuisoare macinate, nucsoara macinata si orice alte condimente va plac. Merge de minune si putina coaja de portocala adaugata! Este una dintre cele mai delicioase retete vegane pentru desert. Eu o consum si la cina!

Salata picanta in stil romanesc: rosii, castraveti, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei, sare, suc de lamaie sau otet. Se consuma alaturi de paine proaspata sau toast. Ideal ar fi sa aveti alaturi si o portie de cartofi taranesti sau o portie de pilaf cu ciuperci. Aveti incredere ca sunt combinatii incredibil de gustoase si foarte sanatoase.

Acestea sunt cele mai delicioase 7 retete vegane din bucataria mea si pot fi personalitate dupa cum doriti. Nu trebuie sa folositi toate ingredientele alese de mine. Puteti reconstrui aceste retete dupa bunul plac, alegand noi ingrediente si chiar ati putea obtine preparate mult mai gustoase.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!