Retete mediteraneene simple: Paine integrala cu branza si pesto

Unele gustari sunt mai rapide si mai simple decat ne-am inchipuit ca se poate 🙂 Si cu niciun cost ascuns! Dimpotriva, avem la dispozitie numeroase idei de gustari simple, rapide si in acelasi timp sanatoase si gustoase. Astazi va dau un astfel de exemplu de gustare sanatoasa pe care nu aveti cum sa nu o indragiti.

Ingrediente necesare pentru o gustare cu specific mediteranean:

  • 4 felii paine integrala sau graham
  • 2 lingurite de sos pesto
  • 10-15 frunze de rucola
  • 2 linguri pasta de branza de vaci sau de capra

Feliile de paine se ung cu branza de vaci, adaugam o lingurita de pesto proaspat facut in casa sau de la borcan, plus frunze de rucola 🙂 Va asigur ca veti iubi aceasta gustare din cauza careia nu va veti ingrasa si nici nu veti rabda de foame. Are aport mare de proteine, grasimi sanatoase si fibre care asigura satietate.

Mai mult, datorita pesto-ului aveti si Omega 3 iar rucola aduce aport de antioxidanti care lupta impotriva inflamatiei si a radicalilor liberi. Nu subestimati puterea salatei rucola, chiar daca nu mancati o caserola intreaga odata 🙂 Nu am reusit niciodata sa mananc mai mult de 10-20 de frunze de rucola intr-o salata in care am incorporat si alte verdeturi si legume 🙂

Sper sa va placa gustarea de azi si sa o luati in considerare data viitoare cand vreti ceva light, sanatos si gustos! Ah, si mediteranean, desigur!