Ceai Kir Royal: Cum se prepara cel mai gustos ceai din lume, Kir Royal homemade

Kir Royal este un cocktail de fapt. Insa dupa acest cocktail a fost inventat si ceaiul Kir Royal. Cocktailul Kir Royal se prepara din sampanie si sirop de coacaze sau din vin alb si sirop de coacaze. Reteta traditionala de Kir Royal vine din Franta si este legata de o perioada in care francezii dintr-o anumita regiune a Frantei ramasesera fara vin rosu si in incercarea de a acoperi aceasta lipsa, au venit cu ideea de a colora vinul alb cu sirop de coacaze. Asa se spune ca s-a nascut Kir Royal.

Lasand legendele deoparte, exista si ceai Kir Royal si desi este super scump, eu il beau foarte des. Secretul meu: il pregatesc acasa 🙂 Doar asa poti sa bei Kir Royal oricat de des doresti, la pret mic.

Reteta mea de Kir Royal homemade:

  • ceai de fructe de padure vrac (mure, zmeura, soc samd. )
  • ceai de hibiscus vrac
  • ceai de coacaze vrac
  • ceai de capsuni vrac
  • ceai de afine vrac
  • ceai de merisoare vrac
  • ceai de mere vrac

Amestecati toate ingredientele intr-un borcan de sticla si apoi puneti la fiert cate o mana din acest amestec si stingeti focul in 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Serviti cu felii de lamaie 🙂 Cald sau rece! Kir Royal merge si cald, merge si fierbinte.

Ceaiul meu Kir Royal este la fel de bun ca si cel cumparat de la magazin. Va invit sa luati ceaiurile de la Fares, din fructe de padure vrac, din merisoare si afine, coacaze, papaya, ananas, hibiscus si fructele Carpatilor vrac. Sunt ieftine si le puteti combina pentru a obtine Kir Royal.

O alta optiune este sa cumparati ceaiurile vrac si sa le combinati, pe rand. Adaugati si coacaze uscate, agrise deshidratate, afine uscate, petale de trandafiri uscate. Este munca multa sa le cumparati pe toate fiindca apoi nu trebuie decat sa le combinati si sa le folositi oricand vreti o doza maaaaxima de antioxidanti.

Kir Royal poate fi servit la orice masa festiva, indiferent ca aveti sau nu iubitori de ceai. Kir Royal aduce mai mult cu un cocktail fara alcool. Deci daca aveti musafiri care vor ceva natural, nu sucuri si alte bazaconii, puteti sa puneti pe masa un Kir Royal homemade, cu o reteta simpla si rapida. Si cu buget mic!

Kir Royal pentru cei care accepta alcoolul este preparat din sampanie si sirop de coacaze. Sau din vin alb si sirop de coacaze. Puteti adauga si frunze proaspete de menta, crenguta de rozmarin si felii de limeta. Imaginatia este de baza in orice cocktail 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!