Künefe delicios, cel mai fascinant desert oriental

Künefe este un desert oriental pe care eu il iubesc enorm. Este desertul meu preferat, cel mai iubit dintre toate. Si atunci cand nu am drum pe la o patiserie turceasca, il cumpar deja format si congelat. Il decongelez, ii adaug sirop si il servesc fierbinte 🙂

Künefe este un desert facut din taitei subtiri copti, rumeniti si la mijloc exista un strat subtire de branza, un fel de mozzarella, ceva asemanator. Este ca un fel de cas, de urda, ceva dulce, o branzica delicata.

Künefe este un desert turcesc, libanez, sirian, iranian, chiar nu stiu daca nu cumva exista in fiecare tara din Orient. Ar merita 🙂 Künefe este un desert delicios.

Künefe se scoate din punga, se pune in tava de cuptor, se coace la foc mediu pana cand devine auriu – rumenit. Apoi se scoate din cuptor si se adauga un sirop de zahar in care adaugam arome naturale.

Siropul de zahar se face din putina apa, zahar, suc de lamaie, apa de trandafiri, apa de portocal, cuisoare macinate, cardamom, nucsoara. Siropul obtinut se toarna fierinte peste kunefe scos din cuptor. Eu mai dau apoi künefe-ul la cuptor inca 3 minute si asta e tot. Il servesc fierbinte.

Si la final imi place sa beau un ceai negru cu bergamota 🙂 Este tot ce iti poti dori!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!