Dezvolta-ti afacerea! Iata de unde sa incepi!

Dezvolta-ti afacerea cu succes! Pentru multi oameni, antreprenoriatul este scopul final al carierei – sa fii propriul tau sef, sa iti organizezi singur timpul si sa faci mereu ceea ce iti place.

Dar, pe cat de minunat suna sau ai propria afacere, pe atat este de dificil. Cat de dificil? 90% dintre start-up-uri esueaza.

dezvolta-ti afacerea

Daca doresti sa incepi o afacere, dar nu stii de unde sa incepi, nu iti face griji – nu esti singur(a). Tine minte ca planul tau de afaceri este baza succesului pe care o sa-l ai.

Aici vei stabili cum incepi, conduci si dezvolti noua afacere. Il veti folosi pentru a convinge oamenii ca a lucra cu tine este o alegere inteligenta.

Iata vestile bune: Infiintarea unei companii poate fi una dintre cele mai pline de satisfactii si interesante oportunitati pe care le vei avea vreodata. Daca esti constienti de riscuri si te-ai hotarat ca vrei sa fii antreprenor, iata ce te sfatuim!

Incepi o noua afacere mica? Afla de unde sa incepi si cum sa obtii succesul.

Vrei sa te asiguri ca te pregatesti temeinic inainte de a incepe o afacere? Pentru a conduce o afacere de succes, trebuie sa te adaptezi la situatiile in schimbare.

Efectuarea de cercetari aprofundate de piata in domeniu si a datelor demografice ale clientilor tai potentiali este o parte importanta a elaborarii unui plan de afaceri.

Aceasta implica efectuarea de sondaje, organizarea de focus-grupuri si cercetarea SEO si a datelor publice. Inainte de a incepe sa iti vinzi produsul sau serviciul, trebuie sa iti construiesti marca.

Defineste-ti „De ce-ul”

De ce iti lansezi afacerea? Afacerea serveste un motiv personal sau nevoile unei piete? Cand motivul este axat pe satisfacerea unei nevoi pe piata , domeniul de activitate al companiei va fi intotdeauna mai mare decat o companie conceputa pentru a satisface o nevoie personala.

Prea des oamenii se lanseaza in afaceri fara sa petreaca timp sa se gandeasca la cine vor fi clientii lor si de ce ar dori sa cumpere de la ei sau sa lucreze in compania lor.

Odata ce ai pus la punct ideea ta, trebuie sa iti adresezi si cateva intrebari importante:

  • Care este scopul afacerii tale.?
  • Cui ii vinzi?
  • Care sunt obiectivele tale finale?
  • Cum vei finanta costurile de pornire? La toate aceste intrebari se poate raspunde intr-un plan de afaceri bine scris.

O multime de greseli sunt facute de noile companii care se grabesc fara a lua in considerare aceste aspecte ale afacerii. Trebuie sa iti gasesti baza de clienti tinta.

  • Cine va cumpara produsul sau serviciul tau?
  • Care este promisiunea pe care o fac clientilor / clientilor mei si mie?
  • Care sunt obiectivele, strategiile si planurile mele de actiune (pasi) pentru a-mi atinge scopurile?

In calitate de antreprenor, viata personala si viata de afaceri sunt interconectate. Este probabil sa fiti primul – si, eventual, singurul – investitor.

Prin urmare, a avea o intelegere detaliata a finantelor personale si capacitatea de a le urmari este un prim pas esential inainte de a cauta finantare externa pentru afacerea ta.

Nu cheltui excesiv atunci cand incepi o afacere. Intelege tipurile de achizitii care au sens pentru afacerea ta si evita cheltuielile excesive care nu te vor ajuta sa iti atingi obiectivele de afaceri.

Dezvolta-ti afacerea si construieste-ti o retea (networking)

Trebuie sa cultivi o retea de sustinatori, consilieri, parteneri, aliati si furnizori. Daca crezi in afacerea ta, o vor face si altii.

O retea eficienta se realizeaza la nivel local, national si prin intermediul retelelor sociale. Alaturati-va retelelor, cum ar fi grupurile din social media sau diverse grupuri de afaceri relevante, programe de mentorat etc.

Stabileste-ti brandul si promoveaza-te

Inainte de a incepe sa iti vinzi produsul sau serviciul, trebuie sa iti construiti marca (brandul), iar viitorii tai clienti sa astepte lansarea afacerii tale cu sufletul la gura.

Foloseste-te de retelele sociale pentru a raspandi vestea despre noua ta afacere. Cele mai bune platforme de socializare de utilizat vor depinde de publicul tinta.

Dezvolta-ti afacerea si fii un antreprenor de succes!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist