Extractul de scoica verde, pentru articulatii sanatoase

Extractul de scoica verde sau Perna canaliculus provine din apele care inconjoara Noua Zeelanda. Aceste scoici verzi sunt cunoscute ca fiind cel mai mare tip de midii din lume. Numele lor provine de la aspectul scoicilor, ale caror coji sunt de culoare verde.

Sunt bogate in minerale, aminoacizi esentiali, glicoproteine si, de asemenea, acizi grasi omega 3 EPA si DHA – despre care se stie ca au o gama larga de roluri dovedite in organism.

Scoicile verzi contin si cativa compusi antiinflamatori despre care se spune ca trateaza afectiunile inflamatorii, inclusiv astmul si artrita.

extractul de scoica verde

Beneficiile extractului de scoica verde

Interesul fata de potentialele beneficii pentru sanatate ale acestor scoici a inceput la inceputul anilor 1960 si a provenit din observatia ca populatia maora avea o incidenta mai mica a cazurilor de artrita fata de populatia de pe continent.

Cum se explica acest lucru? Maorii, adica populatia indigena a Noii Zeelande, consumau acest tip de scoica. Iar ea, fiind bogata in sulfat de condroitin, o componenta a tesuturilor conjunctive precum articulatiile si oasele, reducea inflamatia si imbunatatea sanatatea sistemului osos.

Pe langa acesti nutrienti antiinflamatori, midiile sunt o sursa bogata de zinc si o sursa excelenta de fier, seleniu si cateva vitamine B.

Extractul de scoica verde este una dintre cele mai eficiente surse nutritive suplimentare disponibile. Pe cont propriu, poate face aceeasi cantitate de „munca” precum un supliment cu multivitamine.

Puternic antiinflamator, ajuta la ameliorarea durerii

Pe masura ce organismul metabolizeaza omega-3 naturali gasiti in extractul de scoica verde, lucreaza la restabilirea si calmarea articulatiilor, muschilor si tesuturilor inflamate.

Acest lucru ajuta la o mare ameliorare a durerii pentru persoanele care sufera de artrita reumatoida, osteoartrita, fibromialgie, lupus si alte boli care provoaca dureri articulare severe.

De asemenea, este de mare beneficiu pentru persoanele care sufera de astm bronsic, bronsita cronica sau probleme respiratorii, deoarece ajuta tesutul pulmonar sa-si recapete puterea si sa restabileasca capacitatea de respiratie normala.

S-au raportat constatari pozitive pentru numeroase suplimente precum curcumina, MSM, glucozamina si condroitina. Cu toate acestea, cele mai impresionante rezultate au fost observate in colagenul din surse marine, in special in scoicile verzi.

extract de scoica verde

Uleiul, pudra si scoicile in sine contin o varietate de proteine, minerale, vitamine, omega 3, enzime sanatoase, polipeptide, condroitina sulfatata, glicozaminoglicani, polizaharide si glicoproteine.

Acesti nutrienti suplimentari ajuta la mentinerea mobilitatii si a sanatatii articulatiilor, a cartilajului functional, a unei inimi sanatoase, a pielii stralucitoare. Datorita gamei largi de probleme care pot fi tratate cu extractul de scoica verde, acesta este unul dintre cele mai bine vandute suplimente de pe piata.

Extractul de scoica verde si durerile musculare

Durerea musculara cu debut intarziat se caracterizeaza prin durere si rigiditate musculara care apare la 24-48 de ore dupa un antrenament intens si poate dura cateva zile.

Se crede ca mai multi factori contribuie la acest tip de durere, dintre care unul este deteriorarea musculara cauzata de un antrenament care provoaca un raspuns inflamator.

Un studiu arata ca 400 mg de extract de scoica verde, luat timp de 11 saptamani, au redus senzatiile de durere la persoanele mai putin antrenate.

Siguranta si efecte secundare

Deoarece scoica verde este un tip de crustacee, trebuie sa evitati suplimente le care o contin daca aveti o alergie sau intoleranta la crustacee.

Suplimentele alimentare cu extract de scoica verde pot interactiona negativ cu/sau pot spori efectele secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

A se consulta medicul specialist inainte de consum in cazul femeilor gravide sau care alapteaza.

Tineti cont de aceste lucruri, inainte de a incerca un supliment cu extract de scoica verde, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur ca acest supliment este sigur pentru dumneavoastra.

Iti recomandam ArtroLife, cu extract din scoica verde BIO:

Artro Life

ArtroLife, cu extract din scoica verde BIO este un supliment alimentar care are proprietati importante antioxidante si poate creste elasticitatea articulatiilor.

Protejeaza si ajuta regenerarea coloanei vertebrale. Este un ajutor eficient in caz de inflamatii sau dureri articulare. Ajuta la cresterea mobilitatii articulatiilor.

Scoicile verzi sunt un ingredient “minune”. Acestea contin, pe langa minerale, sulfat de glucozamina. Acesta contine structuri proteice similare cu cele din corpul uman, ce formeaza chiar substanta structurala a tesutului conjunctiv si a cartilajelor.

Tu cum iti protejezi sistemul osos si articular?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing