12 retete dietetice si rapide pentru perioada de post

Uneori tinem post si cred ca este absolut minunat sa dam o pauza de respiro organismului nostru. Ne abtinem de la tot felul de ingrediente, trecem pe verde, dam un reset corpului, ne disciplinam mintea sa se abtina de la pofte diverse si sa urmeze o dieta mai sanatoasa si mai echilibrata.

Va las mai jos 12 retete dietetice si rapide, delicioase si simple pentru perioada de post:

Cartofi fierti si copti, cu mujdei 🙂 Cartofii se fierb in coaja pana cand crapa. Apoi ii bagam la cuptor si ii stropim cu mujdei si patrunjel verde tocat marunt. Lasam cartofii la cuptor pana cand coaja este aproape crocanta 🙂 Este o mancare sanatoasa, de post, simpla si rapida, modesta dar foarte delicioasa.

Iaurt vegetal cu gem de fructe de padure si nuci, plus putin turmeric (pudra de curcuma). Este un mic dejun sanatos, de post dar si un desert foarte rapid, care promoveaza detoxifierea.

Salata de rosii cu ulei de masline, sare, piper, ceapa, putin busuioc, putin oregano 🙂 Salatele nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra, mai ales in timpul postului cand organismul are nevoie de tot ajutorul pentru a se detoxifia.

Salata de varza alba, varza rosie, ulei de masline, otet din cidru, busuioc verde 🙂 Este o salata dietetica pe care eu o folosesc alaturi de numeroase garnituri, mai ales in timpul postului.

Mancarea de spanac nu lipseste in timpul postului. Fierbem spanacul la foc mic si adaugam usturoi, sare, piper, ulei de masline sau de floarea soarelui. Putem sa servim in timpul postului o mancare modesta dar delicioasa, sanatoasa si simpla, usor de pregatit.

Supa de ciuperci 🙂 Ciupercile sunt o sursa de proteine si de fibre, antioxidanti si compusi care sunt studiati pentru lupta impotriva radicalilor liberi. Ciupercile sunt inclusiv studiate pentru lupta lor impotriva cancerului. Eu le consum saptamanal, cel putin o data 🙂 Si o varianta minunata este sa le servim in supa. Le fierbem impreuna cu legume diverse si apoi le blenduim cu un blender vertical. Am lasat cateva ciuperci intregi, pentru decor. La final adaugam ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi aromatice.

Mancare de post de castraveti murati 🙂 Castravetii murati sunt inegalabili in mancarea de legume. Sotam o ceapa, un ardei gras, putin morcov. Si apoi adaugam si castraveti murati. Si obtinem la final o mancare de post, o reteta dietetica pentru oricine doreste sa slabeasca in timp ce mananca. Castravetii murati sunt un ajutor de nadejde in diete si in perioada de post.

Chiftele de post din legume: cartofi rasi, morcov ras, dovlecei rasi, patrunjel verde tocat marunt, pesmet, sare, piper, ulei de masline. Aceasta este mixtura pentru chiftele si o puteti imbunatati cum doriti, inclusiv cu oua batute daca tineti post doar de carne. Se formeaza chiftele rotunde si se frig pe gratarul de aragaz, pe ambele parti. Se servesc cu mustar si ketchup 🙂

Orez cu lapte vegetal, nuci pecan si turmeric. Orezul se fierbe in apa si apoi se adauga putin lapte vegetal. Adaugam si nuci, zahar sau miere, turmeric si scortisoara. Este un desert de post, dietetic, modest si delicios, simplu si rapid.

Salata mediteraneana de paste 🙂 Fierbem o mana de paste si le adaugam intr-un bol incapator. Adaugam si fasole rosie din conserva, ardei kapia, patrunjel verde, ceapa, ulei de masline, sare si piper. Obtinem o super mancare de post, bogata in fibre si proteine, super bogata in antioxidanti.

Paste cu fasole 🙂 Este o mancare tipic italieneasca si va asigur ca este o mancare sanatoasa si potrivita pentru perioada de post. Italienii fierb pastele al dente si le scurg, fara clatire. Apoi le combina cu fasole fiarta si sotata la foc mic cu legume (ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper). Pastele se combina cu fasolea aromata si se serveste o mancare de post, super dietetica si bogata in fibre si proteine.

Mancare de varza cu broccoli 🙂 Varza proaspata se soteaza ca orice fel de mancare de varza. Spre final, in mancarea de varza adaugam si broccoli, putin ardei iute si servim si alaturi de un pahar de vin rosu 🙂 Va asigur ca este o mancare de post pe care o veti adora, o mancare dietetica si super delicioasa. Varza si broccoli sunt inrudite, facand parte din familia cruciferelor, cele mai sanatoase legume din cate se cunosc.

Acestea sunt cele 12 retete dietetice de post, mancare sanatoasa, rapida si simpla. Sper sa va placa si sa va inspire in acest post, fie ca tineti post pentru prima data sau sunteti deja obisnuiti cu acest obicei pe care organismul nostru cred ca il asteapta cu bratele deschise :))