36 de retete mediteraneene delicioase, sanatoase, rapide si simple

Va las mai jos o colectie cu cele mai bune 36 de retete mediteraneene delicioase, sanatoase, rapide si simple. Va asigur ca vor fi pe placul vostru, indiferent ca vreti sa obtineti mai multe idei pentru micul dejun, pranz, cina, gustari sau desert. Sunt 36 de idei care se pot combina minunat intr-un meniu delicios, chiar si pentru cei aflati mereu pe fuga. Nu de alta, dar nu avem tot timpul din lume sa gatim mancare. Unii dintre noi au joburi full-time, copii, gradinite, scoli, bac-uri, cursuri, masterate si nu numai 🙂 Altii mai au si sala, yoga, webinarii, mai alearga pe banda si mai incercam sa avem si o viata sociala activa 🙂

Deci haideti sa trecem la treaba si sa vedem care sunt cele mai tari idei in materie de dieta mediteraneana pe care eu vi le recomand cu drag.

36 de retete mediteraneene delicioase, sanatoase, rapide si simple:

Humus cremos cu salata curcubeu (zucchini sau dovlecei, ardei kapia, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie). Pur si simplu asezati 3-4 linguri de humus in mijlocul unui bol de salata multi-colorata. Este o explozie de culori, vitamine, minerale, antioxidanti, ceva pur specific dietei mediteraneene. Reteta mediteraneana de humus sanatos aici >>>> 

Mai jos va las o poza cu ultimul bol de humus pregatit acum cateva zile 🙂

Branza de vaci sau iaurt grecesc + gem de afine + migdale 🙂 Este definitia micului dejun mediteranean si un preparat culinar care poate defini dieta mediteraneana mai bine decat oricare altul.

Friganele din paine integrala + miere + banane 🙂 Este un mic dejun excelent, cu atat mai sanatos cu cat painea este graham sau integrala iar uleiul folosit este ulei de masline. Cerealele integrale, fructele si mierea sunt ingrediente specifice dietei mediteraneene.

Salata mediteraneana de ardei copti 🙂 Adaugati suc de lamaie din plin, ulei de masline extravirgin, un catel de usturoi pisat marunt si busuioc proaspat sau uscat, oregano proaspat sau uscat 🙂 Toate ingredientele folosite sunt inspirate din dieta mediteraneana.

Spanac delicios si super sanatos. Va las aici reteta pentru cel mai gustos spanac din lume. Va amintesc faptul ca spanacul, rosiile, ceapa si uleiul de masline sunt ingrediente specifice dietei mediteraneene si vedete principale in numeroase retete mediteraneene din intreaga lume: Spania, Creta, Grecia, Italia, Turcia si nu numai.