7 retete delicioase si sanatoase cu ciuperci Shiitake

Aflati totul despre ciupercile Shiitake din primul link, pe care il gasiti mai jos. Apoi, in continuare, va las cele mai iubite retete cu ciuperci Shiitake. Toate sunt mancaruri sanatoase, cu specific asiatic. Sunt preparate culinare simple si deliciose, usor de pregatit acasa.

Mai jos am pus intr-o oala mare ciuperci Champignon brune, hribi congelati si ciuperci Shiitake la innabusit in 5 linguri de ulei de floarea soarelui, sare, piper, 3 catei de usturoi pisati marunt. Le-am lasat sa scada vreo 45 de minute si apoi le-am mancat cu paine cu maia 🙂 Divin!

De unde cumpar eu ciupercile Shiitake? De la magazinele cu specific asiatic. Le iau mereu in stare deshidratata si apoi le pun la inmuiat in apa rece. Le spal de 10-20 de ori, le clatesc de mai multe ori si asta se petrece in decurs de 1-2 ore.

Mai jos este o tigaie picanta de ciuperci Shiitake cu ceapa verde, sos de soia, ghimbir, 5 Chinese Spices, ulei de susan, sos de chili 🙂 O mancare delicioasa si sanatoasa!

Ciupercile hidratate se storc de apa si apoi se folosesc la fel cum folositi ciupercile Champignon.

Ce gust au ciupercile Shiitake? Aroma de ciuperci de padure, o aroma lemnoasa, de lemn ars, de champignon si de hribi la un loc 🙂

Cat costa ciupercile Shiitake? O punga de ciuperci din care mananca 4 adulti costa 12 lei. Deci e ok. Se poate cumpara din cand in cand cate o punga de Shiitake 🙂 Eu credeam ca sunt ciuperci super scumpe, mai ales cand am citit despre ele in mai multe articole, cum ca ar avea proprietati anti-cancerigene si anti-colesterol 🙂 Dar se pare ca au un pret ok!

Ciuperci Shiitake: Informatii nutritionale, beneficii pentru sanatate si retete cu shiitake

Retete asiatice cu orez si ciuperci la wok: Mancare asiatica delicioasa

Mancare asiatica acasa: Ciuperci Shiitake cu taitei ramen si sos de soia

Mancare asiatica delicioasa: Ciuperci Shiitake cu sos dulce acrisor

Retete cu ciuperci Shiitake: Tigaie picanta sau tocanita de ciuperci Shiitake

Tigaie picanta cu spanac, ciuperci Shiitake si rosii cherry

Mancare asiatica delicioasa: Orez asiatic pufos si ciuperci Shiitake picante

Supa asiatica tailandeza: Ramen, curry, coriandru, tofu si ciuperci Shiitake

Mancare asiatica acasa: Tigaie picanta de ciuperci Shiitake cu ceapa verde si ghimbir