Salată cu roquefort

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

roquefort

roquefort

Salată cu brânză roquefort

Am găsit brânză roquefort originală și mi-am adus aminte de Franța, așa că am combinat cu pofta de semințe de cânepă pe care o aveam și a ieșit o rețetă foarte bună.
Ingredientele sunt simple: salată “Din Grădină”, de la Eisberg (romaine, praz, ridichi). Am completat cu niște roșii cherry, singurele care par mai coapte și mai gustoase în această perioadă.

Cum am făcut salata?

Simplu și rapid, salata de la Eisberg este gata spălată și tăiată, “din pungă direct în farfurie”, am pus la încălzit brânza într-un vas pentru sos, am tăiat roșiile felii, am turnat brânza topită peste salată apoi am presărat o lingură de semințe de cânepă.

Este și o rețetă “keto”, pentru cei preocupați de subiect. Dar, în primul rând este o rețetă care m-a uns pe suflet, caldă, gustoasă.

Brânza “roquefort”

Este o varietate de brânză maturată, cu mucegai, pentru care mai multe zone își dispută originea. Înclin totuși să cred că este chiar locul din sudul Franței pe care l-am vizitat, unde erau grotele pentru brânză și care se numește “Roquefort” (se citește “rocfor”- “piatră mare”). Acolo nu am găsit brânză de vânzare, dar am mâncat cel mai bun ecler.