Smoothie de patrunjel cu suc de limeta si ghimbir

Vreau sa va impartasesc un smoothie absolut minunat, unul care alcalinizeaza, detoxifiaza, regleaza tranzitul si ajuta la slabit. Totul in mod natural, fara pastile, fara medicamente. Stiti ca mie imi plac alimentele integrale si cred cu tarie ca rezultatele care se obtin in mod natural, treptat, mai incet, sunt de fapt cele mai stabile si mai rezistente in timp.

Astazi discutam despre un smoothie super simplu de pregatit, super rapid, ieftin si deosebit de sanatos. Nu ma intrebati cat este de gustos fiindca pe o scala de la 1 la 10 eu i-as da un 7. Dar poate voi ii dati mai mult, sau mai putin. Habar n-am. Incercati-l si vedeti ce va spun papilele gustative.

Lista de ingrediente necesare pentru smoothie de patrunjel:

– 1 legatura de patrunjel
– 2-3 cm de radacina de ghimbir
– zeama unei limete sau a unei lamai mici
– 2 cani de apa plata
– 1 mar sau 1 para (pentru gustul dulce)

Cum se prepara acest smoothie:

Blenduim toate ingredientele pana cand le facem praf si obtinem o bautura cremoasa, lichida, de consistenta dorita. Eu mai adaug o cana de apa daca mi se pare ca smoothie-ul este prea gros.

Daca vreti sa indulciti acest smoothie si mai mult, mai adaugati 2-3 capsuni congelate, zmeura, afine, 2 linguri de miere, ce doriti voi.

Ideea este sa va placa, nu doar sa va luati beneficii pentru sanatate. Trebuie sa ne placa ce mancam si atunci trebuie sa pastram un echilibru fin intre gust si beneficii nutritionale. Daca adaugati si cateva stafide sau curmale pentru gust, credeti-ma ca nu faceti nicio greseala.

Da, veti avea un smoothie mai cremos si mai dulce. Dar nu este o incarcatura glicemica care sa va dea spike-uri de insulina. Nu mergem asa de departe. Gresit este cand folosim multa miere. Aici incepe glicemia sa o ia razna.

Sanatate maxima si continuati sa ma urmariti fiindca voi mai posta despre smoothie-urile pe care le incerc! Unele sunt de-a dreptul delicioase si super simplu de preparat!