14 idei de pranz sanatos la birou. Mancare rapida la pachet

14 idei de pranz sanatos la birou, cate o idee pentru fiecare zi, 2 saptamani. Practic si teoretic, daca pranzul este sanatos, avem sanse mari sa bifam o zi de mancare sanatoasa. De obicei micul dejun este ok, cina este usoara, doar la pranz o putem da de pamant cu vreo mancare gresita.

Dar cu aceste 14 idei de pranz sanatos, va asigur ca puteti sa mergeti inainte cu dieta voastra, cu sanse bune de mentinere in limite sanatoase:

Paste arrabiata cu busuioc 🙂 O portie mica de paste nu a omorat pe nimeni niciodata. Pastele de grau dur tin de foame si ofera nutrienti importanti. O portie corecta este cea de 100 de grame cantarite in stare uscata, portie perfecta pentru un adult. Asa se face ca poti manca paste chiar si la dieta, doar sa nu torni smantana peste ele sau un kilogram de branza 🙂

Salata de cruditati pentru alcalinizare si detoxifiere + energie intreaga zi. Eu am folosit mangold, rucola, morcov, ridichi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Este o doza mare de fibre si grasimi sanatoase pe care eu o recomand pentru o zi ocupata la serviciu 🙂 Este o mancare sanatoasa pe care o prepari repede, o iei la tine in caserola si o servesti in 15 minute. Este una dintre cele mai bune idei de pranz sanatos la birou.

O portie mica de paste cu branza 🙂 Este o mancare pe care eu ma bazez extrem de des fiindca tine de foame mult timp si da confort emotional. Acesta este efectul preparatelor bogate in cabohidrati sanatosi (paste, cartofi, orez, cereale samd.)

Salata de rosii, castraveti, avocado, ulei de masline, verdeturi aromatice uscate, sare, piper. Va asigur ca o astfel de salata se preteaza minunat pentru masa de la serviciu, pentru cei care vor sa isi ia mancare la pachet. Miroase divin, se pastreaza proaspat mult timp si tine de foame cel putin 3 ore.

Salata verde cu naut fiert (din conserva), masline, morcov, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Este o salata delicioasa si o mancare satioasa pe care te poti baza cand vrei cantitate mare de fibre si proteine. Iar daca alegeti un ulei de masline de calitate, va asigurati si grasimi sanatoase pentru reglarea colesterolului rau si cresterea colesterolului bun. Si in plus este una dintre cele mai bune idei de pranz sanatos la birou.

Placinta cu iaurt si cu branza de vaci 🙂 Este o idee exceptionala pentru la birou, pentru la pachet. Are proteine si grasimi sanatoase, are cabohidrati sanatosi si daca nu o pregatiti cu mult zahar, va asigur ca este o mancare cu putine calorii. Eu o servesc si la pranz, in loc de masa principala, cu toate ca multi ar considera-o un desert. Varianta de placinta cu branza de vaci sau cu telemea merge de minune pe post de masa principala.

Salata racoritoare de fenicul si rosii cherry. Mai adaugati un strop de ulei de masline, sare si piper si aveti o mancare sanatoasa, perfecta pentru la pachet. Ganditi-va la aceasta masa ca la o gustare in loc de punga de covrigei sau ciocolatica pe care ati fi tentati sa le infulecati in graba, cand va scade glicemia, pe la 3-4. Ei bine, o astfel de salata este salvatoare si merita incercata fiindca este delicioasa si se pregateste in 2 minute 🙂

Burger vegan delicios si sanatos pentru la pachet. Intre 2 felii de paine sau intr-o chifla puneti un strat de avocado, cateva felii de castravete si tofu afumat. Serviti cu incredere un burger mai bun decat orice alta varianta de burger din oras. Iubitorii de carne nu vor fi prea mult de acord cu mine dar cei care apreciaza tofu afumat stiu despre ce vorbesc. Tofu afumat bate carnea de la o mie de kilometri 🙂 Eu am mereu o cutie de tofu afumat in frigider si nu ezit sa o folosesc in salate, in sandvisuri, in tocanite si chiar in supe asiatice. Tofu afumat rulez!

Wasa, pasta de avocado (avocado pisat cu ulei de masline si suc de lamaie, sare si piper) + tofu afumat + morcovi cruzi. Mai adaugati si niste rosii cherry si nu trebuie sa va mai faceti griji pentru pachetul pentru la serviciu. In loc de wasa puteti folosi paine clasica sau lipie libaneza. Este una dintre cele mai delicioase idei de pranz sanatos la birou.

Avocado, telina, morcovi, ardei kapia, castraveti, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel verde tocat marunt. Faceti o salata cu de toate si puneti-o intr-o caserola frumoasa. Nu veti regreta deloc aceasta alegere pentru un pachet pe cinste! Este o mancare sanatoasa si satioasa, bogata in fibre, proteine si grasimi sanatoase, Omega 3 🙂

Avocado pe paine prajita si rosii stropite cu ulei de masline. Luati la pachet 3-4 astfel de tartine cu avocado si aveti asigurata masa la pranz. Merge si pe post de mic dejun sau la gustare, mai ales pentru cei care stiu ca sunt tentati sa rontaie tot felul de prostii hipercalorice la serviciu. Este o varianta castigatoare daca erati in cautare de idei de pranz sanatos la birou.

Salata de rosii cu zucchini, cuisoare macinate, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie. Faceti o salata minunata si serviti-o cu incredere la amiaza, la pranz, cu sau fara paine integrala alaturi 🙂 Daca ar fi dupa mine si nu ar fi o salata pentru la pachet, as adauga si o ceapa rosie si niste branza telemea. S-ar face o salata greceasca dupa care s-ar topi oricine 🙂 Chiar si carnivorii inraiti ar iubi o astfel de mancare sanatoasa.

Salata de telina cu rosii si patrunjel. Dati pe razatoare telina sau bagati-o la robot. Stropiti-o imediat cu ulei de masline si cu suc de lamaie, ca sa isi pastreze culoarea alba 🙂 Tocati patrunjel, rosii romanesti si puneti totul intr-o caserola frumoasa. Puteti face in ciuda tuturor colegilor cu o astfel de salata care spune totul despre stilul dvs. de alimentatie 🙂

Salata de kale cu rosii si ceapa 🙂 Kale se gaseste mai nou peste tot, in marketuri si supermarketuri, in pietele de legume si fructe si chiar si la taranii care au aflat ca aceasta varza de frunze este pretioasa 🙂 Eu iau o astfel de salata la pachet insa fara ceapa 🙂 Pastrati ceapa pentru acasa daca vreti sa mai aveti colegi in birou :))

Ciuperci trase la tigaie cu ulei de masline, sare, piper si busuioc proaspat. Este o mancare sanatoasa si hranitoare, cu proteine de cea mai buna calitate. Eu am folosit Champignon si sunt ciuperci minunate pentru tigai picante 🙂 Serviti cu incredere o masa delicioasa si super sanatoasa.

Acestea sunt cele 14 idei de retete de mancare sanatoasa pentru la pachet. Sper mult sa va placa si sa va inspire sa pregatiti mese delicioase, rapid si simplu. Sunteti pe fuga, stiu. Si eu sunt pe fuga si nici nu imi place sa stau cu orele in bucatarie. Dar in acelasi timp imi place sa intru in blugi marimea 36 asa ca fac tot posibilul sa imi pregatesc mancarea acasa, cu portii cantarite cat de cat, cu calorii verificate cat de cat, cu ingrediente controlate cat de cat 🙂

Va invit sa cititi si alte retete sanatoase aici:

Retete de mancare sanatoasa pentru slabit: 12 idei simple si rapide

12 idei de mic-dejun perfect pentru slabit natural

12 idei de cina sanatoasa pentru copii si intreaga familie

21 de idei de mic dejun super sanatos, pentru copii si toata familia

10 retete culinare pentru o cina sanatoasa pentru copii

33 de retete vegetariene: Salate delicioase si sanatoase pentru fiecare gust

7 salate inspirate din dieta alcalina. Cate una pentru fiecare zi a saptamanii

9 idei de mic-dejun sanatos si hranitor