Mancare sanatoasa la pachet: 12 idei geniale de retete simple si rapide

Ne concentram foarte mult pe calitatea vietii noastre, pe planuri si obiective personale si profesionale. Si pe toate vom reusi sa le bifam cu atat mai rapid cu cat nivelul sanatatii noastre este mai ridicat. O sanatate de fier reprezinta garantia ca ne vom vedea planurile realizate, oricat ar fi de nebunesti 🙂

Un cont bancar de 1 milion de dolari? O casa de vacanta in Bran? Un apartament cu 3 camere pe malul marii, in Constanta? Copiii inscrisi la universitati de top? O masina mult dorita? Orice dorinte ati avea pe lista de obiective de bifat in aceasta viata, va asigur ca nimic nu mai conteaza daca ne-am sacrificat sanatatea. Iar mancarea este pur si simplu esentiala pentru o stare perfecta de sanatate.

Va las mai jos 12 idei culinare pentru pachetul de la serviciu. Sunt idei simple si rapide de mancare sanatoasa pe care va puteti baza pentru a va hrani corect la serviciu:

Salata calda de naut fiert cu broccoli oparit la aburi, morcov dat pe razatoare, patrunjel verde tocat marunt, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Este o mancare sanatoasa, hranitoare, super satioasa. Este perfecta pentru un pachet copios la serviciu.

Sandvis cu crema de branza si somon afumat 🙂 Adaugati si putin patrunjel verde, pentru antioxidanti, nu neaparat pentru decor 🙂 Nu se uita nimeni in sandvisurile noastre dar organismul ne va multumi pentru orice ingredient sanatos ii acordam.

Salata greceasca de rucola cu spanac, porumb, masline, ton si feta. Stropiti cu ulei de masline si suc de lamaie, adaugati un praf de sare, daca mai trebuie, si serviti o mancare sanatoasa pentru la birou.

Salata verde cu rosii, porumb fiert, spanac, rucola, ton din conserva, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ceapa rosie poate sa dispara momentan, mai ales daca la serviciu se consuma mancare fara ceapa si usturoi, cum este in majoritatea cazurilor 🙂 Acasa puteti adauga si ceapa, in cantitati nelimitate! Pentru o masa sanatoasa si satioasa la serviciu, va recomand sa aveti alaturi si 1-2 felii de paine integrala. Aceasta mancare sanatoasa va va tine de foame ore in sir.

Paste cu somon si crema de iaurt 🙂 Pastele se fierb al dente. Le scurgem si nu le clatim. Sosul de iaurt se face din iaurt grecesc, foarte putina branza telemea data pe razatoare, sare, piper, ulei de masline. Somonul se innbusa la tigaie sau pe grill si apoi toate ingredientele se combina intr-o tigaie incapatoare. Garnisim cu patrunjel verde si felii de lamaie. Este o mancare sanatoasa, hranitoare si super satioasa pentru cei care vor sa isi pachet la serviciu.

Sandvis la toast 🙂 La mijloc, intre 2 felii de paine, puteti pune somon afumat, peste, ton, telemea, tofu, rucola, ardei gras, frunze de baby spanac, pate de somon si chiar si ansoa sau pasta de masline. Exista cel putin 1001 de optiuni de sandvisuri sanatoase de luat la pachet la serviciu. Cel din poza are la mijloc tofu afumat si spanac. La final, cand a fost gata, l-am stropit cu ulei de masline. Am pus sandvisul intr-o caserola si am mancat-o la pachet. Nu am crezut ca se poate manca asa de bine la pranz cand ai la pachet doar un sandvis 🙂

Oua fierte, branza si felii de legume. Adaugati si 2-3 felii de paine si aveti un pranz pe cinste. Evident ca mai puteti adauga si andive, masline, capere si orice alte ingrediente credeti ca se potrivesc la pachet, intr-o caserola de mancare sanatoasa.

Salata italieneasca de rosii cu busuioc, sare, piper, ulei de masline si felii de paine integrala. Salata de rosii se face in 2 minute si langa ea puteti servi paine integrala sau paine cu nuci si seminte. Ungeti feliile cu pasta de masline pentru un gust italienesc 100% autentic. Italienii mananca foarte des salate de rosii cu masline si paine, la pranz, la cina, la micul dejun, la gustare 🙂

Wrap cu dovlecei, masline fara samburi, rosii, ardei kapia, sare, piper, ulei de masline. Este ca o shaorma sanatoasa pe care o poti lua la pachet spre invidia tuturor colegilor :)) Cu placere!

Si sa nu credeti ca am uitat de desert. O caserola frumoasa de orez cu lapte (clasic sau de migdale) + gem de afine  + nuci pecan? Desigur, nu refuza nimeni asa ceva. Eu m-am cam obisnuit sa fierb orez dimineata si apoi vad eu cum il combin pentru la pachet, la birou. Orezul se fierbe cu sare si unt si devine o garnitura excelenta sau poate fi combinat cu lapte si gem si devine un desert care te scoate din starea de leneveala si de hipoglicemie de pe la 16:00 🙂

Paste cu sos de rosii, broccoli si masline. Pastele se fierb al dente. Sosul de rosii se fierbe cu putin ulei de masline, busuioc uscat, cimbru uscat, oregano uscat, sare, piper, broccoli tocat marunt, masline fara samburi. Sosul se combina cu pastele si totul se transfera intr-o caserola frumoasa. Va asigur ca veti starni invidia colegilor care se lauda ca mananca sanatos dar inca nu stiu cu cine se pun 🙂 Ideea aceasta culinara asigura tot: fibre, proteine, grasimi sanatoase, Omega 3, antioxidanti, sulforafan si licopen in doza maxima!

Omleta greceasca? Nu refuza nimeni o portie zdravana de oua cu rosii, masline, patrunjel, putina branza 🙂 Stropiti cu ulei de masline tigaia incinsa si puneti omleta la pregatit cat timp va beti cafeaua de dimineata. Planificati-va o zi minunata si nu uitati de pranz fiindca este deosebit de important ce mancati 🙂

Acestea sunt cele 12 idei de mancare sanatoasa la pachet, la serviciu, la birou, unde lucrati. Va garantez ca sunt fezabile, in sensul ca se pot lua la pachet. Nu miros aiurea, nu se varsa pe drum, sunt satioase si arata bine. Mai mult, sunt consistente si hranitoare asa ca va vor fi cei mai buni aliati impotriva gustarilor hipercalorice pe care le puteti intalni pe drum 🙂

Va doresc o zi minunata, sanatate maxima si mult succes in tot ce va propuneti!