Stridii

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Stridii

stridii

stridii

Despre stridii se spune, pe drept, că sunt afrodisiace. Cresc și fertilitatea masculină, imunitatea. Un aliment simplu, dar care înmagazinează forța oceanului: minerale, vitamine, omega 3, proteine ușor asimilabile. Sunt foarte bune și pentru problemele de articulații. În special pentru femei, au beneficii în prevenția osteoporozei. Sunt, totuși, un aliment consumat mai rar la noi, deci nu ne bazăm doar pe ele în dietă.

Rețetă de stridii mai pe placul nostru

În mod obișnuit, “la mama lor” se mănâncă direct din cochilie, crude. Eventual cu puțină lămâie. Dar pot fi marinate sau gătite și în diverse moduri. Aici, noi le-am dat savoare cu sos de soia și ceapă verde.

Cum le cumpărăm?

La stridii este foarte important să fie proaspete, un lucru mai greu de obținut la noi, dar sunt și pescării unde calitatea și siguranța sunt pe primul loc. Acestea ne-au fost oferite de La Pescaderia (se pot comanda și online în București).

Am și un cuțit special pentru a le desface, trebuie atenție mare, să nu ajungă bucăți din cochilie în interior. Cuțitul trebuie să aibă lama scurtă și groasă, nu încercați cu un cuțit obinuit, pentru că se poate rupe vârful. Eu le țin cu un șervet de pânză, pentru a-mi proteja pielea mâinilor, atunci când le desfac.