7 motive bune pentru care mananc un avocado pe saptamana

Dragilor, avocado nu e scump. O plasa de 5 avocado costa in jur de 10 lei, ceea ce inseamna ca un avocado costa cam 2 lei.

Dar avocado costa mai putin decat kilogramul de carne, decat o punga de chipsuri, decat o prajitura de la cofetarie si aproape cat un covrig de la metrou.

Diferenta sta in beneficiile pe care un avocado le ofera unui om care isi ingrijeste sanatatea. Va las mai jos 7 beneficii uriase ale consumului de avocado:

– Avocado contine Potasiu, Magneziu si Seleniu. Potasiu ajuta la eliminarea apei din organism. Magneziul ajuta la sanatatea sistemului nervos iar Seleniul este un antioxidant pretios pentru buna functionare a intregului organism.
– Avocado contine grasimi mononesaturate care sunt benefice pentru sanatatea inimii si a intregului organism. Sunt considerate grasimi sanatoase, de baza in dieta mediteraneana.
– Avocado contine carotenoizi si tocoferoli, antioxidanti care sunt legati prin studii de reducerea riscului de cancer.
– Avocado contine compusi care pot reduce inflamatia la nivelul celulelor pielii si nu numai.
– Avocado contine fibre multe care ne ajut sa ne reglam tranzitul si nivelul colesterolului rau.
– Avocado are putine calorii si induce o stare de satietate de lunga durata, acest lucru facandu-l o idee minunata in timpul dietelor.
– Avocado este un fruct dar unul cu indice glicemic redus.

Iata cateva beneficii notabile pentru cei care obisnuiesc sa consume avocado. Eu nu incurajez consumul de avocado cu nemiluita, ci macar unul pe saptamana. Cred ca este suficient pentru buna functionare a organismului si pentru o dieta super echilibrata.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!