Un caz special de cercetare disciplinara cu RI modificat imediat dupa abaterea comisa

Dragilor, discutam iar despre legislatia muncii si adevarul este ca trebuie sa cunoastem aspecte esentiale din acest domeniu. Fie ca suntem salariati, fie ca suntem angajatori sau personal HR, legislatia muncii nu reprezinta un subiect optional 🙂 Este obligatoriu si se mananca cu lingurita, putin cate putin, in fiecare zi.

Astazi vorbim putin despre o abatere disciplinara pe care un angajat a comis-o. Dupa ce a comis-o, la 2 zile distanta, angajatorul schimba regulamentul intern. Si se leaga de acea prevedere din regulamentul intern ca sa construiasca un caz de cercetare disciplinara.

Well, mno, stati un pic. Pare ceva aiurea sau nu pare si chiar este aiurea? Pai, evident ca este ceva care nu se leaga in mod logic.

Asa cum bine stim, in cuprinsul deciziei de sanctionare disciplinara trebuie sa avem anumite aspecte notate clar. Printre aceste aspecte, trebuie sa avem si toate prevederile din regulamentul intern care au fost incalcate de salariat prin savarsirea faptei care constituie abatere disciplinara.

Dar desigur ca orice modificare in Regulamentul Intern se oficializeaza prin semnaturile salariatilor care au luat la cunostinta. Or daca tu ai modificat RI dupa ce salariatul a comis abaterea, deja discutam despre o alta situatie.

Poti sa construiesti cazul de cercetare disciplinara daca abaterea comisa de salariat se regaseste si in alte documente, precum: statutul de personal, contractul individual de munca, acte aditionale etc.

Nu transmiteti verbal reguli de comportare in unitate, in companie, in firma. Nu transmiteti modificarile in Regulamentul Intern fara sa faceti dovada prezentarii acestuia catre toti salariatii, cu semnatura ca au luat la cunostinta toate prevederile si toate modificarile.

Asadar, iata un caz aparte de cercetare disciplinara unde lucrurile se vor bloca la un moment dat. Construim cazurile de cercetare disciplinara in mod corect si dam un exemplu bun tuturor salariatilor care ne privesc si isi dau seama ca disciplina si corectitudinea sunt valori esentiale in companie, pentru toata lumea.

Va salut cu drag si va doresc succes in legislatia muncii!