Un mar pe zi ar putea tine diabetul departe?

Specialistii Healthline.com afirma faptul ca merele sunt fructe excelente de avut in dieta daca suferim de diabet.

De ce? Simplu, pentru ca majoritatea dietelor pentru diabet pun accent pe o alimentatie bogata in fructe si legume. Fructele si legumele sunt bogate in nutrienti: vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, ceea ce inseamna ca nu mancam calorii goale.

Mai mult, dietele bogate in fructe si legume au fost legate in mod repetat prin studii de riscul scazut de boli cardiovasculare si cancer.

Specialistii afirma faptul ca o revizuire a studiilor din 2019 a indicat că consumul de mere și pere a fost legat de un risc scăzut de probleme cardiovasculare și diabet de tip 2.

Pe deasupra, merele contine quercitina, care poate incetini digestia carbohidratilor si ajuta la prevenirea cresterilor glicemice.

Merele contin si acid clorogenic, care poate ajuta organismul să folosească zahărul mai eficient, deși unele rezultate au fost neconcludente.

Specialistii Healthline mai confirm si faptul ca merele sunt o sursa de Phlorizin. Acesta este un antioxidant care ar putea încetini absorbția zahărului și ar putea reducenivelul zahărului din sânge. Specialistii mai afirma faptul ca dimensiunile eșantionului au fost scăzute în aceste studii și ar trebui validate de alte studii pe termen mai lung.

Chiar si asa, merele sunt fructe super sanatoase si merita luate in calcul intr-un meniu alimentar sanatos si variat.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Sursa:
https://www.healthline.com/nutrition/apples-and-diabetes