Salate mediteraneene cu somon afumat: 3 salate rapide si simple

Somonul afumat este un ingredient de baza in bucataria mea. Imi place pestele si ador pestele afumat. Este un ingredient care da gust oricarui preparat culinar, mai ales salatelor. Nu suntem toti fani salate dar daca adaugam putin ton, putin somon afumat, cateva cubulete de feta sau de telemea, brusc salalele devin chiar comestibile :)))

Astazi va prezint 3 salate cu specific mediteranean, cu legume, verdeturi, somon afumat si ulei de masline extravirgin:

Salata mediteraneana de rosii, ceapa, castraveti, masline, somon afumat, patrunjel verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.

Salata mediteraneana si alcalinizanta de rosii, masline, salata verde, ceapa verde, ridichi, somon afumat, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.

Salata mediteraneana de rosii, castraveti, ceapa alba, masline, avocado, salata verde, somon afumat, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie sau de limeta. Avocado a fost pisat marunt si apoi pasta a fost adaugata in salata, ca un fel de dressing gustos.

Un sandvis excelent cu somon afumat este cel format din paine integrala, pasta de branza, somon afumat, patrunjel verde pentru aroma si decor. Nu va trebuie mai mult pentru o gustare super sanatoasa, nu extra-calorica si super delicioasa. Este sandvisul preferat al copiilor mei si de multe ori este pe post de cina 🙂 Doua astfel de sandvisuri tin locul unei cine copioase. Si nu se plange nimeni, va asigur! :))

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!