Curmale Medjool: Calorii, beneficii si combinatii culinare delicioase

Curmalele Medjool sunt printre cele mai bune fructe din lume. Nu credeam ca pot fi atat de gustoase si m-am gandit mereu ca sunt ca niste curmale simple, doar ca mult mai mari. Ei bine, fiind mai mari, miezul este mai moale si ramane proaspat mult timp. Probabil ca invelisul curmalei protejeaza miezul si acesta ramane soft si pufos mult timp.

Cat despre aroma, va pot spune ca aceste Curmale Medjool sunt pur si simplu delicioase si nu prea conteaza tara de provenienta. Am cumparat curmale Medjool din Iran, din Israel, din Turcia si nu numai. Sunt la fel de bune toate.

Cum se combina minunat curmalele Medjool: cel mai bine le mancati ca atare, la cafea si le serviti cu un pahar mare de apa rece alaturi 🙂 Sau cu o cana de ceai negru neindulcit, care imediat ajuta la reglarea glicemiei.

Curmalele Medjool merg de minune in salatele de fructe, in smoothie-uri, in salate de verdeturi si legume sau alaturi de un cub de ciocolata neagra intensa 🙂 Sunt ele suficient de dulci ca sa nu mai aveti nevoie de ciocolata cu zahar.

Cate calorii au curmalele Medjool in medie? O curmala Medjool are cam 60-80 de kcal. Nu este mult dar este suficient cat sa realizam ca 2 curmale sunt o portie suficienta pentru gustare. Deci nu fortati nota cu aceste curmale, oricat ar fi de gustoase. Au destul de multicele calorii, mai ales daca sunteti la dieta si nu vreti sa va ingrasati.

Curmalele Medjool au Potasiu, Cupru, Calciu, Magneziu, vitamine din complexul B-urilor, antioxidanti si niscaiva aminoacizi, dar putini. In orice caz, curmalele Medjool au nutrienti esentiali pentru organismul nostru. Eu le pastrez la frigider, in caserole de plastic. Nu sunt multe, va dati seama. Cumpar si eu vreo 10-15 curmale si oricum se mananca pe loc sau maxim in 2 zile :)) Nu va ganditi ca se vor strica fiindca nu au timp.

In medie, kilogramul de curmale Medjool este intre 50 si 130 de lei, in functie de brand. Eu le-am luat la 50 de lei pe cele mai ieftine si au fost si cele mai gustoase :)) Le-am gasit vrac, la cutie deshisa si am luat o mana de curmale.

Beneficiile curmalelor Medjool pentru sanatatea noastra: 

  • Curmalele Medjool sunt benefice pentru sanatatea inimii
  • Curmalele Medjool sunt importante pentru sanatatea sistemului digestiv
  • Sunt bogate in antioxidanti
  • Regleaza tranzitul intestinal
  • Ofera energie in mod natural 🙂
  • Sustin sanatatea creierului, a oaselor si sunt o gustare hranitoare

Da, curmalele Medjool sunt dulci, aromate, au gust de ciocolata si caramel in acelasi timp, de vanilie si de condimente orientale. Nu cred ca as putea sa renunt vreodata la curmale iar atunci cand nu am Medjool, imi cumpar curmale simple. Nu sunt la fel de bune dar merg asa de bine langa o cafea neagra 🙂

Le-am cumparat prima data anul acesta si am luat o punga mica mica. Am dus-o acasa, am clatit putin curmalele sub jet de apa si le-am dat copiilor mei cate o curmala sa o manance. Vreau sa va spun ca ambii au fost impresionati si uimiti. Am ras cu pofta uitandu-ma la fetele lor in timp ce gustau dintr-un fruct pentru prima data 🙂 Ce reactie pretioasa!

Sanatate maxima si mult succes la cumparaturi sanatoase!