Mancare asiatica: Noodles cu tofu afumat si tigaie picanta de legume

Noodles fierti la foc mic si scursi, apoi masati cu putin ulei de susan. Legume trase la tigaie cu sos de chili si ulei de susan. Tofu afumat tocat cuburi si aruncat in tigaia picanta cu putin sos de soia si ghimbir proaspat. Aceasta este povestea pe scurt a unei aventuri asiatice de nota 10 🙂

Cine iubeste mancarea asiatica poate merge destul de departe pentru a-si procura ingredientele :). Cand nu ma duce al meu cu masina, eu merg vreo 30 de minute cu autobuzul, schimb 2 tramvaie si apoi merg pe jos 5 minute ca sa imi iau toate ingredientele asiatice de care am nevoie. As putea si online dar nimic nu se compara cu mersul in magazin, ca sa vezi produsele cu ochii tai, sa discuti cu vanzatoarele despre ele, sa inveti o reteta noua si cum sa folosesti ingredientele in retete de mancare asiatica autentica 🙂

Iata mancarea asiatica de azi, cea mai buna din cate exista. Va las mai jos lista de ingrediente pentru 4 portii mari de adulti sau 2 adulti si 2 copii super mancaciosi:

  • 400 grame noodles la alegere, de taitei vreti, de grau, de orez, de hrisca, orice
  • 2 ardei kapia mari
  • 4 fire de ceapa verde
  • 10 ciuperci Champignon sau orice ciuperci va plac
  • 400 grame tofu afumat
  • 10 linguri ulei de susan
  • sare, piper
  • sos de chili
  • 5 Chinese Spices
  • ghimbir proaspat

Cum se prepara aceasta mancare asiatica simplu si rapid:

  1. Fierbem taiteii conform instructiunilor de pe pachet. Eu am folosit taitei Udon.
  2. Taiteii fierti se scurg de apa si se maseaza cu putin ulei de susan ca sa nu se lipeasca intre ei.
  3. Legumele se toaca grosier si se soteaza la foc iute intr-o tigaie incinsa cam 2-5 minute, in functie de cum va plac. Mie imi plac legumele mai crocante. Adaugati sos de chili, sare, piper, 5 Chinese Spices, ghimbir tocat marunt.
  4. Adaugam in tigaia de legume si tofu afumat tocat cuburi si 6-7 linguri de sos de soia. Stingem focul imediat.
  5. Taiteii fierti se combina cu legumele cu tofu si sos asiatic in cea mai buna si delicioasa mancare asiatica din lume.

Serviti cald, rece, fierbinte, cum va place. Eu mananc direct de pe foc :)) Cu betisoare de bambus! Si cu extra sos de chili. Pun ardei iute mai mult decat pune sotul meu, care prefera mancarea asiatica mai blanda. Mie imi place sa arda :))

Va asigur ca in loc de tofu puteti folosi si carne. Va iese o mancare asiatica delicioasa si super sanatoasa si cu tofu, orice fel de tofu ati alege, simplu, afumat, cu boia de ardei, cu cimbru etc.

Va spuneam despre 5 Chinese Spices ca folosesc in retetele mele de mancare asiatica. Ei bine, este un mix de condimente naturale: piper, anason, scortisoara, cuisoare, fenicul. Mai sunt si unele branduri care au in mixul lor de condimente de tip 5 Chinese Spices si ghimbir. Eu folosesc ghimbir in mod regulat, nu doar in retetele cu specific japonez, chinezesc, tailandez. Pun ghimbir si in sarmale :))

In multe retete culinare eu folosesc tofu in loc de carne. Dar am si retete de mancare asiatica in care folosesc piept de pui sau piept de curcan. Cu toate acestea, retetele asiatice vegetariene sunt chiar mai gustoase decat ne asteptam. Condimentele dau gust si eu folosesc doar condimente naturale. Mancarea asiatica poate fi gustoasa si fara monoglutamat de sodiu. Va asigur si va spun din proprie experienta. Imi cumpar ingredientele personal si verific etichetele mereu. Nu cumpar cu monoglutamat fiindca imi place sa dau aroma mancarurilor mele in mod natural.

Va salut cu drag si va mai astept pe blogul meu cu retete de mancare asiatica!