Ce poti face cu o conserva de peste: 12 retete dementiale

Dom’le, cine nu are in casa minim 10 conserve de peste inseamna ca nu a constientizat ca lumea pericolul epidemiei :)) Si nu glumesc deloc. Noi avem conserve de peste pentru ca la un moment dat chiar s-a pus problema sa nu mai iesim din casa o perioada cat mai lunga.

In fapt, toti oficialii incurajau iesirile afara cat mai rar cu putinta. Asa ca automat trebuia sa ai cate ceva prin casa. Ca tot omu’, am cumparat si noi conservele apocalipsei :)) Si folosindu-le, am realizat ca poti face multe cu o conserva de peste. In mod clar, am subestimat pestele la conserva iar acum m-am ales cu o droaie de retete sanatoase cu acest aliment super gustos.

Iata retetele mele geniale pe care le poti pregati cu ajutorul conservelor de peste:

<3 Paste cu sardine in sos tomat: Pastele se fierb si apoi se amesteca intr-un bol incapator cu sardine in sos tomat. Mai adaugam si noi, de ochii lumii si sa nu para totul chiar asa de simplu si banal, patrunjel verde, busuioc verde, ceva verde si proaspat, inclusiv broccoli oparit cu putina sare. Serviti cu salata verde cu zeama de lamaie si deja va puteti simti ca in Creta 🙂

<3 Salata de ton cu ceapa si porumb : Tonul se extrage din conserva 🙂 Partea cea mai grea a trecut, pfiu! Acum tocam ceapa sau rugam sotul sa o toace daca voi v-ati facut manicura. Extragem si porumbul din conserva. Amestecam totul intr-un bol mare si adaugam zeama de lamaie, ulei de masline, 2-3 frunze de salata verde, niste sfecla rosie fiarta (optional) sare si piper. Tocati frumos sfecla sau folositi sfecla rosie fiarta la borcan. Nu e nicio diferenta.

<3 Salata de ton cu ceapa, rosii, castraveti, salata verde, porumb 🙂 Procedam ca la o salata originala si apoi adaugam putin ton, na! Cam asta  tot. Puteti sa strigati „Masa e gata!” dupa 10 minute de tocat legumele si nici nu ati aprins focul la aragaz.

<3 Sardine pe paine prajita 🙂 Scoatem sardine din conserva si le intindem pe felii de paine prajita. Optional adaugam si felii de ceapa sau fulgi de ardei iute. Serviti fierbinte si stingeti cu vin rosu 🙂 O alta optiune este sa punem ton din conserva pe felii de paine cu o felie de cascaval si putina ceapa verde tocata deasupra. Dam totul la cuptor si ma veti pomeni pentru aceasta reteta minunata cu peste la conserva.

<3 Paste cu ton: Fierbem pastele al dente si le amestecam intr-un bol mare cu ton din conserva, ulei de masline, patrunjel tocat marunt, zeama de lamaie si piper mult. Veti manca pana veti pocni! Aveti incredere caci este o mancare pe care te poti baza oricand si oricat este nevoie :)))

Salata de ton cu broccoli facut la aburi. Stropiti cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Si serviti o masa incredibil de sanatoasa si de rapida 🙂

Salata de ton cu ardei gras galben, ardei gras rosu, castraveti, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Chiar nu este nevoie de nimic mai mult decat aceasta salata minunata si aveti o masa principala asigurata. Aceasta salata satioasa poate tine locul unui pranz 🙂

Salata de rosii cherry cu andive, salata verde, ton din conserva, sare, piper, ulei de masline si un catel de usturoi zdrobit marunt 🙂 Se mananca alaturi de 1-2 felii de paine integrala sau cu graham si se lasa o portie si pentru cel drag voua :)) Faceti si voi mai multa salata, sa fie! Nu de alta dar o sa va treziti ca va intreaba iubi a ce miroase asa de bine in bucatarie si o sa trebuiasca sa impartiti pe jumatate aceasta salata care chiar nu se poate imparti asa usor :)))

Ostropel de ton 🙂 Haideti ca ostropel stiti sa faceti sigur. Ei bine, in loc sa trantiti niste pui in ostropel, adaugati niste ton din conserva. Si va asigur ca nu veti regreta deloc. Ostropelul este o mancare super delicioasa, in care se pune ceapa multa, se pun rosii, punem usturoi, sare, piper, ulei de masline si optional legume diverse. Este o tocanita cu mult sos de rosii. Iar eu va promit ca veti adora ostropelul cu ton din conserva, cu atat mai mult cu cat il serviti alaturi de mamaliga sau paine buna 🙂

Salata de ton cu broccoli oparit, ceapa rosie, castraveti, sare, piper, ulei de masline, suc de limeta. Serviti o minunata mancare cu peste din conserva si credeti-ma ca nimeni nu va refuza o asemenea bunatate. Este o mancare consistenta si super sanatoasa, pe care eu o servesc si pentru copiii mei, cu succes maxim! Se preteaza si pentru mesele festive si pentru cand aveti musafiri surpriza. Faceti un bol urias cu aceasta salata si credeti-ma ca nimeni nu va refuza o portie. Serviti alaturi si un pahar de vin rosu si spuneti-le musafirilor ca sunt in Creta sau in Grecia 🙂

Salata greceasca de rucola cu ardei kapia, sardine din conserva si suc de limeta. Este o mancare de urgenta, cum imi place mie sa ii spun. Cu alte cuvinte, daca vreti ceva sanatos si super hranitor, puteti sa apelati la o astfel de salata cu peste din conserva. Eu prefer conservele de sardine in ulei de masline dar merg minunat si cele in ulei de rapita sau cele in suc propriu.

Salata greceasca de rucola cu masline, ton din conserva, feta sau telemea, ceapa verde, suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Mananci pana te opreste cineva, literalmente :)) Este o salata minunata, super sanatoasa si hranitoare, perfecta pentru cand vrei mancare sanatoasa dar nu ai timp sa dai drumul la aragaz. Eu o prefer cu paine alaturi 🙂

Salata de ton cu maioneza 🙂 Ton din conserva + maioneza + suc de lamaie + salata verde tocata marunt + ceapa rosie + sare, piper. Amestecati bine si optional puteti sa puneti si o lingura de iaurt grecesc in loc de o lingura de maioneza. Se mananca pe paine si devine reteta preferata a familiei fara nicio indoiala :)) O veti iubi!

Simplu si sanatos 🙂 Sunt retete pe care le poate pregati si fiica mea si nu au cum sa dea gres pentru ca sunt foarte simple si delicioase. Va invit sa le personalizati dupa bunul plac, adaugand orice ingrediente va plac voua: nuci, avocado, seminte, verdeturi aromatice si orice altceva. Pestele la conserva merita o reputatie mai buna si merita mai multa atentie pentru ca putem sa il folosim in fel si chip, in retete cat de poate de sanatoase.

Sa aveti succes in tot ce faceti!