100 de grame de zmeura: Calorii, Vitamine si beneficii pentru organism

100 de grame de zmeura chiar conteaza pentru organism. Aceasta cantitate mica, indiferent daca este zmeura proaspata sau zmeura congelata, furnizeaza aproximativ 50% din necesarul zilnic de Vitamina C. Asta inseamna aproape jumatate din cat are nevoie organismul nostru de unul dintre cei mai puternici antioxidanti din cati exista.

Pe langa vitamina C, zmeura contine si Potasiu, Fosfor, Magneziu, Cupru, Fier, Vitamina E, Vitamina K, Mangan si nu numai. Zmeura este un superaliment, adica un aliment functional, care detine functii importante in modul in care lucreaza organismul nostru.

Zmeura congelata este la fel de buna ca si cea proaspata, cel putin din punctul meu de vedere. Eu folosesc mereu zmeura congelata pe care o las la decongelat si apoi o consum ca atare sau in smoothie-uri 🙂 Va asigur ca gustul este perfect identic 🙂

100 de grame de zmeura aduc un aport de cca 50 de kcal, adica extrem de putin. E ca si cum ai lua o gura mica de baton de ciocolata 🙂 O nimica toata!

Ce beneficii are consumul de zmeura? Specialiastii in nutritie spun ca zmeura poate ajuta la reglarea colesterolului, trigliceridelor, glicemiei si nu numai. Mai mult, zmeura poate elimina grasimea abdominala, ofera energie si antioxidanti pentru incetinirea imbatranirii si evitarea imbatranirii premature 🙂

Zmeura ajuta si la insanatosirea sistemului digestiv si poate elimina o parte din bacteriile rele din organism. Mai mult, zmeura tine de foame si poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal datorita fibrelor pe care acest fruct le contine.

Zmeura mai contine si Vitamina C, Vitamina E, Seleniu, betacaroten, luteina, licopen, zeaxantina si flavonoizi.

Zmeura sustine sanatatea sistemului nervos, sanatatea si buna functionare a sistemului cardiovascular si previne obezitatea.

Pentru mine, pe langa toate aceste beneficii, zmeura este un desert minunat de simplu si de sanatos. Decongelez o mana de zmeura si o consum ca atare sau intr-un smoothie. Si altceva nu imi mai trebuie, va spun sincer!

Citeste si:

12 idei de mic-dejun perfect pentru slabit natural

Retete de mancare sanatoasa pentru slabit: 12 idei simple si rapide

Lamai cu miere la borcan, un remediu naturist delicios

9 idei de mic-dejun sanatos si hranitor

21 de idei de mic dejun super sanatos, pentru copii si toata familia

33 de retete vegetariene: Salate delicioase si sanatoase pentru fiecare gust

7 salate inspirate din dieta alcalina. Cate una pentru fiecare zi a saptamanii

10 retete culinare pentru o cina sanatoasa pentru copii

10 retete sanatoase cu avocado + beneficii pentru sanatate