Tocanita de creveti cu rosii, usturoi si patrunjel. Cea mai buna mancare de creveti

Ne plac tocanitele de legume cu rosii romanesti. Si ne place si ostropelul de ciuperci, adica un fel de mancare de rosii in care vedetele principale sunt ciupercile 🙂 Dar ce spuneti voi de o mancare de rosii cu creveti, usturoi si patrunjel? Ei bine, va las mai jos reteta si va asigur ca nu o sa ramana nimeni indiferent la asa bunatate de mancare. Este ca un fel de mancare greceasca, cretana, spaniola. Este o tigaie picanta cu fructe de mare, o combinatie minunata intre cateva ingrediente care se completeaza absolut divin.

Iata ingredientele necesare pentru 2 portii de adult:

  • 500 grame de creveti congelati sau proaspeti
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 rosii mari, romanesti
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • ardei iute (optional)

Mod simplu de pregatire pentru cea mai buna tocanita de legume cu creveti:

  1. Adaugam crevetii congelati direct intr-o tigaie incapatoare.
  2. Adaugam uleiul de masline si lasam crevetii sa se innabuse la foc mediu-mare. Vor incepe sa lase apa, sa se micsoreze muuult, nu va speriati. Din ditamai oala de creveti o sa ramaneti cu o mana de creveti. Asta este marea chestie a fructelor de mare. Te pacalesc mereu :))
  3. Cand crevetii incep sa se albeasca, adaugam patrunjelul, rosiile tocate marunt, sare, piper, catei de usturoi pisati, ardei iute.
  4. Lasam rosiile sa scada si ele suficient de mult incat sa stim ca sunt facute, fierte. Cam 10 minute ar trebui sa dureze, focul sa fie mic, completati cu apa daca doriti desi nu cred ca este necesar. Crevetii lasa multa apa, asa ca rosiile vor avea de unde sa isi ia zeama ca sa fiarba.
  5. Stingem focul cand sunt si rosiile gata si ornam totul cu patrunjel verde.

Serviti cu incredere alaturi de un pahar de vin preferat. Este o mancare delicioasa, pe care eu as manca-o cu paine proaspata daca nu as fi la dieta :))) Painea merge inmuiata in sosul minunat pe care l-au realizat crevetii impreuna cu rosiile, uleiul de masline, usturoiul si patrunjelul. Numai antioxidanti, va asigur! Dar si calorii, fiindca painea inmuiata in sos inseamna colacei si burticica :)))

Va pup cu drag si va doresc mult succes la retete culinare delicioase si sanatoase!