TOP vitamine pentru un par sanatos

TOP vitamine pentru un par sanatos, puternic, fara varfuri despicate si care nu cade in exces – descopera acum care este combinatia perfecta ce iti poate (re)aduce frumusetea parului.

Femeile se pot confrunta cu foarte multe probleme legate de caderea parului, a unui aspect tern al acestuia, fire de par care se rup usor sau, din contra, care sunt aspre si nu se aranjeaza pe placul tau.

Pentru ca frumusetea chiar vine din interior, nu este necesar doar sa folosesti anumite sampoane sau balsamuri pentru ca parul tau sa fie puternic si frumos. Schimbarea incepe din interior, asa ca trebuie sa acorzi o atentie deosebita vitaminelor care iti fac parul sa arate bine.

Dar, inainte de aceasta, trebuie sa vorbim putin despre… STRES, unul dintre inamicii nevazuti ai parului nostru. Atunci cand suntem stresate, hormonii pe care corpul nostru ii elibereaza ne pot afecta podoaba capilara. Putem experimenta o cadere accelerata a parului, precum si subtierea lui sau aparitia matretei.

Te sfatuim sa citesti articolul nostru despre cum sa iti dai seama ca esti stresata si care sunt pasii pe care sa ii urmezi ca sa diminuezi sau chiar sa elimini stresul din viata ta. Poti citi articolul AICI.

In al doilea rand, NU UITA DE HIDRATARE. O hidratare corespunzatoare iti va mentine parul sanatos. Daca esti deshidratata, pe langa faptul ca pielea ta va capata un aspect tern, asa se va intampla si cu parul tau. Asa ca, asigura-te ca bei suficiente lichide intr-o zi, mai ales in sezoanele calde.

Acum cam am discutat in mare despre doi factori extrem de importanti ce pot afecta sanatatea parului – STRESUL si HIDRATAREA – e timpul sa descoperim care sunt TOP vitamine pentru un par sanatos.

1. Vitamina C

Vitamina C este un puternic antioxidant cu efect antiimbatranire. Mai mult, actioneaza ca o bariera contra radiatiilor solare si a factorilor poluanti din mediu.

Asa ca, pentru frumusetea noastra, consumul de alimente bogate in vitamina C este esential, mai ales ca organismul nu o poate stoca. Citeste mai multe AICI.

Vitamina C este benefica pentru sanatatea parului deoarece ajuta organismul sa produca colagen. Vitamina C promoveaza sanatatea parului, reduce caderea părului si imbunatateste cresterea parului. Deficitul de vitamina C poate duce, de asemenea, la par uscat si varfuri despicate.

Iti recomandam Vitamina C 1000mg cu eliberare prelungita.

2. Colagenul

Colagenul este cea mai abundenta proteina din corp, reprezentand aproximativ o treime din compozitia totala de proteine. Organismul uman produce colagenul de care avem nevoie in mod natural, dar acest lucru incetineste pe masura ce imbatranim.

De aceea, mai ales dupa varsta de 35 de ani, ne confruntam cu aparitia ridurilor si durerilor articulare, un par tern si lipsit de volum.

Colagenul poate ajuta la stimularea cresterii parului, reducand caderea lui cauzata de stres sau inaintarea in varsta, in timp ce il mentine puternic si stralucitor!

Imbraca firele de par intr-un strat protector si le mareste diametrul. Astfel, parul tau va parea mai gros si va fi mai stralucitor.

Cresterea si regenerarea parului pot fi sustinute de colagen datorita proprietatilor sale antioxidante. Prin mentinerea calitatii foliculilor de par, parul tau va continua sa se regenereze si sa creasca in mod natural.

IN CURAND te vei putea bucura de NOUL nostru produs, Collagen Booster!

3. Vitamina E

Vitamina E contribuie la protejarea celulelor fata de stresul oxidativ, fiind un antioxidant puternic. Tocoferolul din vitamina E este un antioxidant ce contribuie la mentinerea colagenului in piele.

Cercetarile timpurii sugereaza ca vitamina E poate ajuta la imbunatatirea starii generale a scalpului si a parului. Vitamina E poate creste fluxul sanguin, despre care se spune ca imbunatateste sanatatea parului.

Cand stratul protector de grasime din exteriorul cuticulei parului este afectat, parul isi pierde stralucirea si devine dificil de gestionat sau de coafat. Vitamina E poate ajuta la inlocuirea stratului protector si la readucerea stralucirii firului de par.

Vitamina E ajuta la etansarea umiditatii, la reducerea ruperii si la protejarea parului de daune externe.

Iti recomandam: Vitamina E Forte, capsule moi, Life Care®. Poti citi mai multe despre vitamina E AICI.

4. Vitamina D

Vitamina D3 este cunoscuta si ca „vitamina soarelui” sau „vitamina antirahitica”. Are un rol important in buna functionare a organismului, mai ales in asimilarea calciului.

Este o vitamina produsa la nivelul pielii, dupa expunerea la razele soarelui. Poti citi mai multe despre rolul si beneficiile ei AICI.

Cercetarile arata ca lipsa vitaminei D din corp poate duce la caderea parului. Un rol pe care il joaca vitamina D este stimularea foliculilor de par noi si vechi. Cand nu exista suficienta vitamina D in organism, cresterea firelor noi de par poate fi oprita.

Poti incepe sa iti cresti nivelul de vitamina D petrecand o ora la soare sau luand suplimente ca Vitamina D3 (2000 UI), K2 si Omega 3 din in.

5. Folate / acid folic

Folate si acid folic – sunt doi nutrienti benefici pentru bunastarea organismului nostru. Daca stii care este diferenta dintre ei, ii poti folosi mai usor si eficient pentru a-ti mentine starea de sanatate.

Pe scurt, folate este o denumire a vitaminei B9, iar acidul folic este forma sintetica a B9. Poti citi mai multe AICI.

vitamin B9

Vitamina B9 este utilizata de organism pentru a produce globule rosii. Cauza de baza a caderii si rarirea parului ar putea fi atribuita unei varietati de lucruri, inclusiv ereditate, hormonale sau factorilor medicali. Dar, de cele mai multe ori, aceste probleme sunt cauzate de deficiente ale vitaminelor.

Deficienta de acid folic poate fi asociata cu anemie, precum si cu parul uscat, subtire, care se rupe usor si cade in exces. Daca ai observat ca pierzi mai mult par decat cele 50-150 de fire obisnuite pe zi, incearca Life Impulse® MultiPlusVit, cu B9, vitamina C, calciu, vitamina D si altele.

Alte vitamine importante pentru mentinerea frumusetii si sanatatii parului tau sunt: zincul, siliciul si magneziu. Poti citi mai multe despre beneficiile zincului AICI. Descopera cum se manifesta deficitul de magneziu din organismul tau si cum sa il combati, AICI.

Cea din urma vitamina, dar poate cea mai importanta, este BIOTINA.

Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7, stimuleaza productia de keratina in par si poate mari rata de crestere a foliculilor. Nu se pastreaza pentru mult timp in organism, asa ca trebuie sa sustii constant aportul de biotina. Cea mai mare parte a sa provine din alimentele pe care le consumi.

Biotina sustine cresterea sanatoasa a parului si promoveaza un par mai gros si voluminos. Un supliment de biotina poate ajuta la corectarea deficientei de biotina si la restabilirea sanatatii si cresterii parului.

Descopera produsul nostru, Life Impulse® Beauty Forte – pentru par si unghii, pe baza de biotina, Vitamina C, vitamina B5, acid hialuronic si zinc.

Poate preveni si reduce caderea parului si stimuleaza cresterea naturala si sanatoasa a parului. Diminueaza efectele negative ale stresului si alimentatiei necorespunzatoare si restabileste echilibrul fiziologic al corpului. 

Acidul hialuronic din compozitie creeaza o pelicula invizibila pe firul de par, care il intareste si il fereste de actiunea factorilor poluanti din mediu. 

Zincul ajuta la intarirea parului si a unghiilor si la cresterea sanatoasa a acestora. De asemenea, faciliteaza regenerarea tesuturilor.

Vitamina B5 este esentiala pentru a asigura un par sanatos, puternic si o regenerare rapida a acestuia.

Tu cum ai grija de parul tau?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing