Caprese cu rucola

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

capreseCaprese cu rucola

Caprese este o denumire italiană pentru banala combinație de brânză cu roșii. Dar alegerea ingredientelor și aromelor va face ca această salată caprese cu mozzarella să nu mai fie banală.

În primul rând, am folosit mozzarella fără lactoză. Mulți dintre noi ne-am pierdut la vârsta adultă (eu, pe la 18-19 ani) capacitatea de a digera lactoza, dizaharidul (“zahărul”) din lapte. Cu iaurtul și lactatele fermentate unii ne înțelegem mai bine, deoarece cantitatea de lactoză este redusă semnificativ prin fermentația lactică. Dar pentru laptele dulce, brânzeturi proaspete și urdă avem încă lactoza prezentă.

Am comandat direct de pe freshful.ro (click pentru detalii), unde găsiți mai multe lactate fără lactoză (inclusiv lapte, cremă de brânză etc.).

Da, roșiile au fost românești, bio, tot de pe freshful (unde sunt foarte mulți producători locali și producători mici). Rucola de la Eisberg, bio și ea. Da, știm că este bio pe bune pentru că Eisberg este auditată independent de un auditor internațional și există trasabilitate completă, de la sămânță până la noi în farfurie.

rucola

rucola

Rețeta

Am făcut o salată cu rucola pentru că vreau mai multe fibre și mai mult volum, nu doar brânză i roșii. De asemenea, busuiocul proaspăt îi dă o aromă răcoritoare, de vară. Peste ele merge puțin oțet balsamic și puțin ulei de măsline, dar dacă suntem “la regim” uleiul nu prea are loc, avem grăsime în brânză.

Putem combina roșiile cu brânză?

Evident că da. Problema la această combinație poate fi cantitatea, altfel nu a reușit nimeni să-mi dea un argument științific împotriva ei. Da, în “tradiția românească” ar fi adăugată și pâinea (calorii goale) dar nu este cazul aici.